Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanarak adaylara duyurulan OGM işçi alımı oldukça büyük ilgi almıştı. Söz konusu olan ilana başvurular Türkiye İş Kurumu aracılığı ile alındı. En az İlköğretim mezunu olan adayların başvuruları kabul edildi. Peki başvuruda bulunan adayları bundan sonra ne gibi bir süreç bekliyor? İşte detaylar.

GEÇİCİ SÜRELİ ALIM YAPILACAK!

OGM Alımları için adaylar geçici süreli görev yapacak. Söz konusu ilanda da bu bilgi verilmişti. Ancak bilmeyenler için bir kez daha sizlerle paylaşalım. Tarım ve Orman Bakanlığı Alımları OGM İşçi alımı 2020 yılı kapsamında geçici olarak 5 ay 29 gün süreli olarak çalışacak şekilde alınacaktır. Adaylar tüm işlemleri geçtikten sonra OGM bünyesinde geçici olarak görev alacaklar.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK!

390 kişilik boşluk ile binlerce başvuru alan Orman Genel Müdürlüğü Noter huzurunda kura çekimi yapacak. 12 farklı müdülüğe ve 23 farklı ilde yapılacak alımlar için İŞKUR Nihani listeye göre kura çekimi yapılacak.

SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV VAR!

Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilen illere kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır. Bu adaylar noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecektir. Kura yeri ve tarihi İŞKUR Açık İş İlanında belirtilecek olup ilgili Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinden de ayrıca duyurulacaktır.

KURA SONUÇLARI VE SINAV SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.