Orman Genel Müdürlüğü 2022 yılı işçi alımı başvurusu başladı. Geçtiğimiz hafta yayımlanmış olan Kamu İşçi alımı ilanı ile Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 74 kişilik boş kadro ile Orman İşçisi Alımı ve Büro Memuru alımı yapacak. 32 Farklı şehir için ilan yayımlanmış olup başvuru süreci başlamıştır. Peki OGM işçi alımı ilanına kimler başvuru yapabilecek?

OGM 32 Şehirde 74 İşçi Alımı Başvurusu Başladı!

Orman Genel Müdürlüğü Hangi Şehirde İşçi Alımı Yapacak?

OGM toplamda 74 kişilik boş kadro ile Orman İşçisi Alımı ve Büro Memuru alımı yapılacak. Bu yönde alımlar Engelli ve Eski hükümlü adaylardan yapılacak.

  • 30 Orman İşçisi,
  • 44 Büro Memuru,

74 kişilik boş kadro ile, Adana, Afyonkarahisar, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay ( Antakya ), İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Trabzon, Yozgat, Zonguldak, Bartın, Karabük, Osmaniye ve Düzve illerinde kamu işçisi alımı yapılacak. Kontenjan dağılımı ise,

Başvuru Süreci Bugün Başladı!

İŞKUR üzerinde 24 Ocak 2022 tarihi ile gelmiş olan ilan ile başvurular başladı. 4 Gün sürecek olan İşçi alımı başvuruları sadece İŞKUR üzerinden yapılacak. Bunun dışında hiç bir başvuru kabul edilmeyecek olup aşağıdaki adımları uygulayarak online İŞKUR başvurusu yapabilirsiniz.

1. ADIM: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine e-Devlet şifresi ile giriş yapınız.

2. ADIM: Aşağıdaki görselde de göreceğiniz gibi ilgili bağlantı üzerindeki, "İşyeri Türü , İşyeri Ünvanı " yazan kısımlardaki alanları görseldeki gibi doldurarak " Ara" tuşuna tıklayarak ilgili ilanlara ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Kimlerin Başvurusu Kabul Edilecek?

Orman Genel Müdürlüğüne işçi personel alımı için başvurular sadece Engelli ve Eski Hükümlü adaylar içerisinden alınacak. OGM işçi alımına başvuru şartları ise genel olarak " T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak" gibi nitelikler aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Engelli Büro Memuru Alımı Şartı:

Engelli alımları en az lise mezunu olan adaylar içerisinden büro memuru alanında yapılacak. Ayrıca 40 yaşından büyük olmamak gereklidir. Başvuru için ise MEB onaylı; Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası, Bilgisayar Operatörlüğü Sertifikası, Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikası, İnsan Kaynakları Sertifikası, Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Sertifikası, Halkla İlişkiler Sertifikası, Personel Bordro ve Özlük İşleri Sertifikası, Genel Muhasebe Sertifikası, Çağrı Merkezi Sertifikası belgelerin en az bir tanesine sahip olmak. gereklidir.

Orman İşçisi Alımı Şartları:

Orman İşçisi alımlar en az ilkokul mezunlarından yapılacak. Eski Hükümlü olarak sınava katılmaya hak kazanan adaylardan 35 yaşından büyük olmamak ve Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak şartı aranacak.

BAŞVURU KILAVZU İÇİN

Editör: TE Bilisim