Türkiye İş Kurumu 6 Aralık 2022 tarihli yeni ilanları yayımladı. Söz konusu ilanlara göre Beklenen OGM İşçi alımı başvurularıda yer aldı. Adayların merakla beklediği süreç başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 54 farklı şehirde Kamu İşçi alımı yapılacak. Toplamda 224 kişilik kadro ile işçi alımı için süreç İŞKUR'da başladı. Peki OGM İşçi alımına kimler başvuru yapabilecek? Ne Zaman başvuru yapabilecek? tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

54 Şehir 224 İşçi Alımı Kontenjan Detayları:

Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı kapsamında 224 kişilik kadro ile 

  • 141 Engelli İdari Büro Görevlisi,
  • 83 Eski Hükümlü/TMY Orman İşçisi,

alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

OGM İşçi alımında adaylardan genel olarak,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- 35 yaşından büyük olmamak,

- En az Lise mezunu olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- Eski Hükümlü alımı için, Dahiliye, Genel Cerrahi, Göz, KBB, Nöroloji ve Psikiyatri” alanlarından “sağlam” onayı alınmış tam teşekküllü devlete bağlı resmi sağlık kuruluşlarından sağlık raporu almış olmak

- Engelli Alımı için Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası, Bilgisayar Operatörlüğü Sertifikası, Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikası, İnsan Kaynakları Sertifikası, Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Sertifikası, Halkla İlişkiler Sertifikası, Personel Bordro ve Özlük İşleri Sertifikası, Genel Muhasebe Sertifikası, Çağrı Merkezi Sertifikası sahibi olmak.

Başvuru Süreci  Başladı!

OGM işçi alımında adaylar başvurularına Bugün 6 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 12 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar Başvurularını sadece İŞKUR üzerinden veya Alo 170 üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Noter Kura Çekimi Yapılacak!

OGM işçi alımında sözlü ve uygulamalı sınava katılacak adaylar Noter huzurunda belirlenecektir. Buna göre, Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır.

Kura Yeri: Zonguldak Orm. Bölge Müd.Yayla Mah. Kapuz Ca. Bina No 25 67080 Tepebaşı / ZONGULDAK

Kura Tarihi: 22.12.2022

Kura Saat Dilimi: Gün Boyunca (09:00 - 18:00)

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Başvuru Ekranı: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Adayların öncelikle yukarıdaki bağlantıya tıklamları gereklidir. Sonrasında ise İşyeri Türü yazan kısmı Kamu seçerek ve İşyeri Ünvanı yazan kısam " ORMAN GENEL MÜD " yazarak Ara butonuna tıkladktan sonra ilgili ilanlara ulaşabileceksiniz. Aşağıdaki görselde anlatılmıştır.

İlan Numaraları Nedir?

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim