MSB Türkiye İş Kurumu üzerinden işçi alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lojistik alanda Kamu İşçi alımı yapacağını bildirdi. Bu doğrultuda Engelli ve Eski Hükümlü işçi adayları başvuruda bulunabilecek olup Kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarını İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

MSB İşçi Alımı İlan Detayları Nelerdir?

İŞKUR ile gelmiş olan ilana göre alımlar Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne yapılacak. İlgili ilana göre alımlar Engeli ve Terörle Mücadelede Yaralananlar kapsamında Ankara'da İl geneli gerçekleştirilecek.

Alım Yapılacak Kadrolar Nelerdir?

MSB Personel Genel Müdürlüğü 12 TMY kapsamında personel ve 5 Engelli personel olmak üzere toplamda 17 Kamu İşçi ve Personel alımı yapılacak.

  • 1 Lastik-Cant Montaj İşçisi,
  • 1 Anahtarcı (Çilingir),
  • 1 İnşaat Boyacısı/Boyacı,
  • 14 Diğer Tahmil-Tahliye Ve İlgili Yük Taşıma İşçileri,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün personel alımı ilanına başvuru için adaylardan,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

18 Yaşını tamamlamış olmak,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

1111 sayılı Askerlik Kanunu veya 1076 sayılı Yedek Subaylar Kanunu kapsamına giren ve zorunlu askerlik hizmetini (erbaş/er veya yedek subay/yedek astsubay) yaparken 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21'inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlar durumlarını sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile belgelendirmeleri gerekmektedir. İş yerince, bu şartların tamamının adaylarda bulunup bulunmadığı mülakattan önce kontrol edilecektir.

Erişkinler için Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınmış engelli olduğunu gösteren Sağlık Kurul Raporuna sahip olmak,

şartları aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

İŞKUR ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularına 23 Haziran 2022 tarihi ile başlayabilecekler. En geç 4 gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurularınızı aşağıdaki tarihlerde ve ilgili bağlantıdan iş ilanı numarası ile gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: Başvurular başlamış olup, Lastik Cam Montaj İşçisi, Anahtarcı ve Boyacı pozisyonları için en geç 24 Haziran 2022 tarihine kadar ve Diğer Tahmil - Tahliye ve İlgili Yük Yaşıma İşçileri kadrosuna en geç 27 Haziran 2022 tarihine kadarbaşvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İş İlanı Numaraları:

Lastik-Cant Montaj İşçisi İş İlanı Numaraları: 00006865406

Anahtarcı (Çilingir) İş İlanı Numaraları: 00006865430

İnşaat Boyacısı/Boyacı İş İlanı Numaraları: 00006865289

TMY Kapsamında Diğer Tahmil-Tahliye Ve İlgili Yük Taşıma İşçileri İş İlanı Numaraları: 00006876324

Engelli Kapsamında Diğer Tahmil-Tahliye Ve İlgili Yük Taşıma İşçileri İş İlanı Numaraları: 00006876285