Milli Savunma Bakanlığı İşçi Alımı için ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre MSB bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere 1072 kişilik kadro ile alım yapacak. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı bağlı iş yerlerinde çalıştırılmak üzere işçi alacak. Alımlar Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılacak olup daimi işçi statüsünde alım olacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

MSB 1072 İşçi alımı için adyalardan bazı genel nitelikler talep edecek. Bu alanda adaylardan genel ve yaş nitelikleri arayacak.

Adaylardan genel olarak, " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak ve yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek " gibi genel nitelikler aranacak.

Ayrıca, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından büyük olmamak, Son başvuru tarihi itibari ile beliritlen kadro için ilgili eğitim dallarından mezun veya mesleki yeterlilik veya usta belgesine sahip olmak ve Milli güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak gibi niteliklerde aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Milli Savunma Bakanlığı 1072 işçi alımı Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 16 Temmuz 2020 tarihinde yayımlanarak başvuru süreci başlayacaktır. Adaylar başvurularını en geç 6 gün içerisinde 21 Temmuz 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar.

Başvurular İŞKUR üzerinden esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx ilgili İnternet adresinden yapılacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için iŞKUR kaydı bulunması gerekmektedir.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK!

MSB bünyesindeki işçi eksikliğini karşılamak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı birimlerinde görevlendirmek üzere 1072 işçi alacak. Alım yapılacak kadrolar hakkında herhangi bir bilgi yok. Ancak alımlar ve kadrolar farklı olabilir. Ayrıca Sürekli işçi alımı yapılacak.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK?

Kura çekimi, Milli Savunma Bakanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (Emniyet Mahallesi Celal Bayar Bulvarı 77/A Yenimahalle/ANKARA) 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü saat 10:30’da noter huzurunda yapılacaktır. Kura sonucunda belirlenen sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylara ait liste Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden yayımlanacaktır. Bu yayım tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca tebliğ yapılmayacaktır.

İLAN VE KADROLAR YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

DİĞER İŞKUR İŞÇİ ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim