Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı İşçi Alımı yapacağını bildirmişti. Geçtiğimiz hafta yayımlanmış olan işçi alımı ilanına göre MSB 2021 yılı 2533 kişilik kadro ile işçi alımları yapılacak. Başvuru sürecinde son güne geldik. Başvuru yapmış olan adaylar veya henüz başvuru yapmamış olan adaylar hakkında tüm detayları haberimizde sizlere aktaracağız.

2533 İŞÇİ ALIMI YAPILACAK!

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı kapsamında İşçi Alımı yapıyor. Türkiye İŞ Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan İşçi Alımı ilanına göre İlköğretim mezunu ve Lise mezunu adaylar içerisinden alım yapılacak. Adayların uzun süredir beklediği ilan MSB'den gelerek 128 farklı kadro ile 2533 kişilik kadro ile işçi alımı yapılacak. Türkiye Geneli Askeri Fabrikalara alım yapılacak olup kadro dağılımı ve alım yapılacak kadrolara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

KADRO DAĞILIMI

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Milli Savunma Bakanlığı 2533 işçi alımına başvuru yapmak için adaylardan, 18 Yaşını tamamlamışa ve 36 yaşından gün almamış olmak, T.C. vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Alım yapılacak alımlarda belirtilen kadro için özel nitelikleri taşıyor olmak gereklidir.

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK!

MSB işçi alımı başvuruları 2 Temmuz 2021 tarihi ile İŞKUR üzerinde başlamış olup en geç 6 Temmuz 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Henüz Başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını sadece Türkiye İş Kurumu üzerinden gerçekleştireceklerdir.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

MSB ilgili 2533 işçi adayı için Sözlü veya Uygulamalı sınav yapılacaktır. İlgili Değerlendirme sınavına 4 katı oranında aday katılacaktır. Bu yönde MSB İŞKUR'dan gelecek Nihai liste ile adaylara Kura Çekimi yaparak 4 Kat Asil ve 4 Kat Yedek aday belirlenerek sınav yapılacaktır. Sınava gelmeyen adayların yerine sırası ile Yedek Adaylar çağırılacaktır. Ayrıca Kurada adı geçen adaylar sınava katılarak başarılı olanların ataması yapılacaktır.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Kura çekimi, Millî Savunma Bakanlığı Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (Emniyet Mahallesi Celal Bayar Bulvarı No:77/A Yenimahalle/ANKARA) 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü saat 10:30’da noter huzurunda yapılacaktır. Kura sonucunda belirlenen sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylara ait liste Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden yayımlanacaktır. Bu yayım tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca tebliğ yapılmayacaktır.

SONUÇLAR DUYURULDUĞUNDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim