MSB Yeni Personel alımı ilanı yayımladı. Farklı kadrolarda olmak üzere İŞKUR üzerinden Personel Alımı yapılacak. İlan Kamu İŞKUR İlanları kısmında yayımlanmış olup başvurular başlamıştır. Peki MSB Bakım Fabrikalarına hangi kadrolarda personel alımı yapılacak? Kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? gibi sorularınızın cevabını sizlerle paylaşıyoruz.

KADRO DAĞILIMI:

Yayımlanan MSB Personel alımı ilanlarına göre alımlar aşağıdaki kadrolarda KPSS Siz Personel Alımı yapılacak.

2 NCİ HAVA BAKIM FABRİKA MÜDÜRLÜĞÜ: 2 TMY kapsamında ve 1 Engelli Bilgisayar İşletmeni ( Operatörü ) ve Engelli 3 Aşçı alımı yapılacak.

44 ÜNCÜ BAKIM FABRİKA MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Otomativ Boya Ustası alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4’ncü maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak.
  • Milli güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.
  • Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütlere desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
  • Kamusal haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
  • Başvurunun son tarihi itibarıyla iş gücü taleplerinde belirtilen bölümlerden mezun olmak veya son başvuru tarihi itibarıyla ilanda belirtilen ustalık belgesine sahip olmak ve belirtilen diğer özel şartları sağlamak. (Ustalık belgesine hak kazanmasına rağmen, son başvuru tarihi itibarıyla belgesi düzenlenmemiş olanlar da başvuru yapabileceklerdir. Ancak, belge kontrollerinde adayların bu durumu ispatlayıcı belge ibraz etmeleri gerekmektedir).
  • İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmelik’in 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
  • Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları ilana Millî Savunma Bakanlığınca davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacaktır.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • İşe yerleştirme yapılabilmesi için adaylardan, arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması ve başvuru yaptığı meslek kolunda çalışmasında sağlık yönünden sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu aranacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

MSB personel alımı başvuruları sadece İŞKUR üzerinden yapılacak. online olarak yapılacak başvurular için adaylar aşağıdaki bağlantıyı ve ilan numaralarını kullanarak başvuru yapabilirler.

BAŞVURU ADRESİ: esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

2 NCİ HAVA BAKIM FABRİKA MÜDÜRLÜĞÜ İLAN NO:

TMY Bilgisayar İşletmeni (Operatörü): İlan No 00005982533

Engelli Bilgisayar İşletmeni (Operatörü): İlan No 00005982799

Engelli Aşçı: İlan No 00005983139

44 ÜNCÜ BAKIM FABRİKA MÜDÜRLÜĞÜ

TMY Otomotiv Boya Ustası: İlan No 00005985216