İŞKUR 19 Kasım 2019 tarihli iş ilanlarını yayımladı. Yayımlanmış olan Kamu grubu personel alımı ilanlarına göre Milli Savunma Bakanlığı personel alımı yapacakğını belirtti. Farklı iki birime personel alımı yapılacak olup sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru da bulunabilecekler.

KADRO DAĞILIMMI:

İŞKUR üzerinden gelmiş olan ilana göre, Milli Savunma bakanlığı Akaryakıt ikmal ve nato Pol tesisleri İşletmesi ANT başkanlığı kamu grubu  Ankara'da 1 Elektrik - Elektronik Teknisyeni alacak. Bir diğer ilana göre ise, Foşa Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı 1 Elektrikçi ( Genel ) alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

MSB ANT Başvuru Şartları:

  • ANT Başkanlığı bünyesinde istihdam edilecek 1 TMY işçi alımı yapılacaktır.
  • Alınacak personel işçi kadrosunda istihdam edilecektir.
  • Kura 27 Kasım 2019 tarihinde çarşamba günü saat 14.00' de çekilecektir.
  • Kura sonuçları, mülakat süreciyle ilgili tüm duyurular yine www.ant.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.

Foça Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı Şartları:

  • İstihdam edilecek iş ilgili yönetmelikler gereği TEHLİKELİ olarak sınıflandırılmıştır. Bu nedenle mesleki eğitimli personel istihdamı zorunluluğu bulunmakta olup, mesleki eğitim veren ortaöğretim  Kurumlarının (lise) Elektrik - Bobinaj - Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü  - Yüksek Gerilim Sistemleri bölümlerinden mezun olan veya herhangi bir orta öğretim kurumundan(lise) mezun olup genel elektrik mesleği ile alakalı 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Mesleki Eğitim Belgesi (USTALIK) sahibi olan adayın başvurusu kabul edilecektir.
  • Türkiye İş Kurumunca TMY (Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananlar) kapsamında gönderilen adayların askerlik hizmetlerini (erbaş/er veya yedek subay)yaparken terörle mücadelede yaralanmış olması ve bu durumlarını sağlık raporu ve komutanlık yazısı ile belgelendirmiş olması gerekmektedir.
  • Askeri işyerlerinin eski hükümlü çalıştırma yükümlülüğünden muaf tutulmasından dolayı eski hükümlüler başvuruda bulunamayacaktır.
  • Aday sayısının alımı yapılacak personel sayısının 4(Dört) katından fazla olması durumunda Foça Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı Foça /İzmir adresinde 02.12.2019 tarihinde 12:00-13:30 saatleri arasında noter huzurunda çekiliş yapılacaktır. Kura çekilmesi durumunda isteyen adaylar kura çekimine katılabileceklerdir. Aday sayısının alımı yapılacak personel sayısının 4 (Dört) katı ve daha az olması durumunda ise kura çekimi yapılmayacak, adaylar belge kontrolü ve takiben mülakat (sözlü ve mesleki uygulamalı) için işyerine çağrılacaktır. Belge kontrolü ve mülakat ile ilgili çağrı duyurusu kurumun bağlı olduğu internet sitesi (www.dzkk.tsk.tr) üzerinden yapılacaktır.
  • Sınavı kazanan aday 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 15. maddesi 2. fıkrası gereği tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışacak işçiler yapacakları işe uygun olduklarını belirten sağlık kurulu raporu almadan işe başlatılmayacaktır

BAŞVURULAR:

MSB İŞKUR aracılığı ile personel alımı başvuru süreci başladı. Bu kapsamda başvurular 19 Kasım 2019 tarihinde başlamış olup en geç 6 gün içerisinde yani 25 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İlanlara İŞKUR resmi internet adresi üzerinden İş İlanı numarası ile başvuruda bulunabilirsiniz.

MSB ANT Başkanlığı: İş İlan No (00005263935)

Foça Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı: İş İlan No (00005263789)

Editör: TE Bilisim