Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği tamamlamak üzere sürekl işçi alanında 1 kişilik kadro ile Elektrik Pano Elemanı alımı yapılacak. Adayların bu bağlamda belirtilen şartları taşıyor olmaları ve süresi içerisinde başvuru yapmaları gereklidir. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilanın detaylarını aktaracağız.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1 kişilik kadro ile sadece Eski Hükümlü veya TMY kapsamında adaylar alacak. Alımlar Ankara ilinde yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

1) 2527 Sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İştiraklerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

2) 18 (onsekiz) ve 32 (otuziki) yaş aralığında olması.

3) Ortaöğretim mezunu olmak. (Lise ve Dengi)

4) Kalfalık Blegesine Sahip olmak. (Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü) Meslek Liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olanlardan belge aranmaz.

5) Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

6) Eski Hükümlü adaylar hakkındaki ilgili mevzuat hükümleri ile 2527 Sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesinin birinci fıkrasının (A) bendeinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

7) Adayların Türkiye İş Kurumu tarafından (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibariyle belirlenen öğrenim durumundan mezun olmaları gerekmektedir.

8) Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamaları gerekmektedir.

9) İşe alınacakların deneme süresi altmış (60) gün olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedilecektir.

10) İşe alınma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav ve işbaşı sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

BAŞVURULAR:

İŞKUR üzerinde 27 Şubat 2020 tarihinde yayımlanmış olan personel alımı ilanına başvurular başlamış olup en geç 5 gün içerisinde yani 02 Mart 2020 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurlar İŞKUR resmi internet aracılığı ile İş İlan No (00005426328) ile yapılacaktır.

KURA VE SÖZLÜ SINAV:

MGM bünyesine alacağı Elektrik Pano Elemanı pozisyonu için başvurular sonrası 10 Mart 2020 tarihinde yapılacak. Başvuru yapmış olan adaylar 04 Mart 2020 tarihinde belge teslimi yapacaklardır. Kurada adı geçen adaylara ise sözlü sınav yapılacak olup 100 üzerinden not hesaplaması yapılacaktır.