Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Toplum Yararına Programı kapsamında personel alımı ilanları açıklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR üzerinden Eylül TYP ilanları açıklaması geldi. Bu kapsamda; geçtiğimiz haftalarda açıklanan ilanlar okulların yüz yüze eğitimlerine ara verilmesi nedeniyle iptal edilmiş ve  yeni ilanların açıklandığında başvuru yapanlar bu alımlara dahil edileceği aktarılmıştı. 11 Eylül 2020 tarihli ilanlarda Bir çok ilde başvuru alınıyor.

ALIM YAPILACAK İLLER;

Van, Çorum, Hakkari, Osmaniye, Aydın, Edirne, Aydın, Nevşehir ve İzmir illerinde bu illere bağlı ilçelerde görevlendirmeler yapılacaktır. AÇSB, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri bakanlığının 2018 yılında okulların temizliği, güvenliği, bakım onarımlarının sağlanması amacı ile gerçekleştirilen protokollere göre daimi kadrodaki alım yapılamayan bu alımlar için geçici süreli istihdam yolu ile gerçekleştiriliyor. Bu alımlarda başvuru şartları şu şekilde olacaktır.

EYLÜL TYP ALIMI İLANINA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 18 Yaşını doldurmuş olmak,
  • Örgün bir eğitime devam etmiyor olmak, açıköğretm öğrencileri başvuru yapabilir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almıyor olmak,
  • Daha önce top olarak görev yapmakta iken kendi kusurları nedeniyle çıkartılmamış olmak,
  • Adayların elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tutarının 1.5 katından fazla olmaması gerekmektedir.
  • En az ilkokul mezunu olmak başvuru şartları arasında yer almaktadır.

Adaylar 15 Eylül 2020 tarihine kadar ilanlara başvuru yapabilecekler. İstihdamlarında ise 19 Eylül 2020 tarihinde göreve başlayacaklar 18 Haziran 2021 tarihine kadar görevleri devam edecek. Başvuru yapan adaylar için noter kurası yapılacak. Göreve başlayan adayların maaş hakları asgari ücret düzeyinde olacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adayların İŞKUR üzerinden https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresini yeni tarayıcıdan açmaları gerekmektedir. Bu sayfa üzerinden ara butonuna basmak yeterli olacak. Ardından son başvuru tarihi öncesinde ilanlara online Alo 170 hattından başvuru yapılabilecek.

İŞİN OLSA