Çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, ağaçlandırma, restorasyon, tarihi ve mirasın korunması, MEB’e bağlı okullarda çevre düzenlemesi, bakım, onarım ve temizlik işlerinin yapılması, dere ve vadi ıslahı, erozyon engelleme çalışması gibi alanlarda çalışmak isteyen kişiler başvurularını İŞKUR üzerinden yapmıştı. Gözler şuan da İŞKUR' un TYP ilanına çevrildi. Başvuru yapan adaylar TYP sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. İŞKUR sitesi üzerinden yayınlanan TYP ilanı il ve ilçe MEB müdürlüğü sayfasında da yer alacak. Başvuru yapan adaylar sonuçlarını öğrendikten sonra işe alınan kişiler Ekim ayında işe başlayacak. Peki TYP başvuru şartları nelerdi?

BAŞVURU ŞARTLARI;

  • İŞKUR' a kayıtlı olarak işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Daha önce toplum yararı programına katılan kişilerin kendi kusurları nedeni ile işten çıkılmış olmaması,
  • Başvuru yapacak adaylar için eğitim şartı yoktur. Aynı zamanda ilana başvuru yapan ve örgün eğitim gören kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

MEB 20 BİN PERSONEL ALIMI SONUÇLARI;

TYP için İŞKUR üzerinden başvuru yapan adayların sonuçları MEB tarafından açıklanarak seçilen personellerin iş yapacağı duyuruldu. 21 Eylüle kadar başvuru yapan adaylar gözlerini MEB' e çevirdi. Kura ile seçilecek personeller Ekim ayında "Toplum Yararına Program" adı altında çalışmaya başlayacak. Kura sonuçları şuan için belli değil. Ancak belli olur olmaz hem İŞKUR'un resmi sitesi üzerinden hem de MEB' in resmi sitesi üzerinden seçilen kişiler paylaşılacaktır. Aynı zamanda açıklanır açıklanmaz biz de sitemizde konu başlığını ele alacağız.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim