Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığına bağlı İŞKUR üzerinden toplum yararına programı personel alımı ilanlarına başvurular devam ediyor. Haziran TYP personel alımı ilanlarından il Kültür ve Turizm Müdürlüğüne gerçekleştirilecek olan geçici sürede personel istihdamlarından başvuru tarihleri 5 Temmuz, 6 Temmuz, 7 Temmuz tarihinde sona erecek.

Restorasyon tarihi ve kültürel mirasın korunması, çevre temizliği uygulama alanlarında ki alanlar; Erzurum, Kayseri, Osmaniye, Diyarbakır, Bitlis, Nevşehir, Tekirdağ, Adana, Hatay, Van, Kilis, İzmir,  Kütahya ve Isparta İllerinde bulunan İl Kültür ve Turizm müdürlüklerine görevlendirileceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adayların başvurularında yaş artı En az 18 yaşında olmak gerekiyor. Örgün eğitime devam etmeyen adaylar bu alımları başvuru yapabilecekler. Adayların başvuru yapmak istedikleri il ve ilçe genelinde ikamet şartlarını taşıyor olmaları gerekiyor. Emeklilik maaşı ya da gelir aylığı almıyor olmaları istenmektedir. Ayrıca bazı ilanlar için hane gelirinin 3487,05 TL'nin altında olması gerekmektedir Hane halkı gelirinin toplam kazancını Asgari ücretin bir buçuk katını aşması durumunda adaylar bu ilanları başvuru yapamayacaklar.

SON BAŞVURU TARİHİ?

Toplum yararına programı kapsamında gerçekleştirilecek geçici süreci personel alımlarının başvuruları bir kısmı bugün 5 Temmuz tarihinde tamamlanacak. Diğer ilanlar için ise 6 ve 7 Temmuz tarihleri ne kadar başvurular online olarak İŞKUR e-şube portalından, ALO 170 hattından ya da İŞKUR hizmet birimleri aracılığıyla gerçekleştirebileceklerdir.

Editör: TE Bilisim