Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı şehirlerde bulunan birimlerine toplamda 140 kişilik kadro ile alım yapacak. Söz konusu ilan 25 Eylül 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.Yayımlanan ilana göre başvuru süreci bu hafta başı işe başlayacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLIYOR!

Bakanlığına 140 sürekli işçi alımı ilanı geçen hafta yayımlanmıştı. Bu bağlamda adaylar başvurularına 30 Eylül 2019 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 5 gün içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu yönde başvurular en geç 04 Ekim 2019 tarihine kadar alınacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kültür ve Turizm Bakanlığına kadrolu personel alımı başvuruları https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden yapılacaktır. Adaylar İŞKUR sayfasına üyelikleri ile birlikte giriş yaparak İŞYERİ ÜNVANI kısmına KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI yazarak söz konusu ilanlara ulaşarak başvuru yapabileceklerdir.

SÖZLÜ SINAV VE KURA ÇEKİMİ YAPILACAK!

Başvurular Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) aracılığı ile alınacak olup 30 Eylül 2019 tarihi itibari ile yani yarın itibari ile başvuru ekranı açılarak adaylara sunulacak. Başvurusunu yapmış olan adayların belirlenmesi için İŞKUR tarafından iletilecek nihai listeye göre 17 Ekim 2019 tarihinde Kura çekimi yapılacak. Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Bakanlığın (www.kulturturizm.gov.tr) İnternet adresinde daha sonra ilan edilecek olup, ayrıca adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kültür Bakanlığı sürekli işçi alımına başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler talep ediliyor. Bu kapsamda adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış ve son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Engelli veya Eski hükümlü olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yağlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla, herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans düzeyinde mezun olmak. Vardiyaı çalışmasına engel olabilecek herhangi bir durumu olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim