İŞKUR Kamu personel alımı ilanları yayımlandı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere İŞKUR aracılı ile personel alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda KPSS Şartı ile Büro Memuru Alımı yapılacak olup Eski Hükümlü veya TMY kapsamında olan adaylar başvuru yapabilecekler. Lisans mezunu olan adayların başvuru yapabileceği ilan için aranan şartlar ve başvuru bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Büro Memuru Alımı Şartları Nedir?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü adaylardan KPSS Şartı arayacak. Ancak başvuru için Lisans seviyesinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 1 puan almış olmaları gereklidir. Yani KPSS Taban puan şartı aranmayacaktır.

Öte yandan adayların belirtilen alanlarda eğitimini tamamlamış olmaları da gereklidir. Bu kapsamda eğitim şartı olarak, iktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, maliye, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, ekonometri, siyaset bilimi, uluslararası finans, ekonomi, bankacılık ve sermaye piyasası, bankacılık ve finans, muhasebe ve finansal yönetim, sigortacılık ve risk yönetimi, bankacılık, bankacılık ve finans, uluslararası ticaret, küresel ve uluslararası ilişkiler, ekonomi ve finans, bankacılık ve sigortacılık, işletme yönetimi, işletme-ekonomi, muhasebe ve denetim, muhasebe bilgi sistemleri, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, uluslararası işletme yönetimi, uluslararası işletmecilik bölümlerinin birinden lisans düzeyinde mezun olmak şarttır.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

Kıyı Emniyeti adaylardan genel olarak " Sağlık açısından görevini yapmasına engel teşkil edebilecek herhangi bir durumu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 36 yaşından gün almamış olmak, Ayrıca TMY kapsamında yapılacak alımlar için,

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen eski hükümlü belgesine veya aynı maddenin birinci fıkrasının (ğ) bendinde belirtilen terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumunu belgelendirmek " şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kıyı Emniyeti İŞKUR Başvuruları için süreç başladı. Adaylar başvurularına 7 Mart 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 11 Mart 2022 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece İŞKUR üzerinden Elektronik ortada yapılacaktır. Bunun için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İş İlanı Numarası: (00006610332)

Editör: TE Bilisim