Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Türkiye İş Kurumu üzerinde 02 Aralık 2019 tarihinde yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere lise mezunu adaylar arasından 81 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını belirtti. bu kapsamda ilan için başvurular İŞKUR üzerinde başladı. Peki hangi kadrolara alım yapılacak?

LİSE MEZUNU KADRO DAĞILIMI:

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü lise ve dengi okul mezunu adaylar içerisinden, 42 Gemici ve 39 Yağcı alımı yapacağını ilan etti.

KPSS ŞARTI YOK!

İŞKUR ile gelmiş olan ilana göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı aranmıyor. Bunun yerine başvuru yapan adaylar nihai listeye göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından çekilecek kura çekimi ile belirlenecek ve kurada adı geçen adaylar sözlü sınava katılarak başarılı olan 81 aday kamuya görevine başlayacak.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Kura Yeri: Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü

Kura Tarihi: 25 Aralık 2019

Kura Saati: Gün Boyunca (09:00 - 18:00 )

Söz konusu kura çekimi noter huzurunda yapılacaktı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adaylardan başvuru için en az lise veya dengi okul mezunu olmak şartı aranacak. Ayrıca;

Gemici adaylarından, 

  • Usta Gemici ya da üst yeterliliğe sahip olmak.
  • Usta Gemici veya üst yeterlilikte en az ( 2 ) yıl deniz hizmeti olmak ve bunu belgelemek.
  • Yeterliliği ile alakalı her türlü güncel ve uluslararası kuralların gerektirdiği sertifikalara (stcw vb.) ve belgelere sahip olmak.

Gemi Yağcısı Adaylarından,

  • En az Yağcı yeterliliğine haiz olmak.
  • Yağcı veya daha üst yeterlilikte en az 2 yıl deniz hizmeti olmak ve bunu belgelemek.
  • Yeterliliği ile alakalı her türlü güncel ve uluslararası kuralların gerektirdiği sertifikalara (stcw vb.) ve belgelere sahip olmak.

Şartıları aranacaktır.

AÇIKLAMA:

Başvuru yapan ve/veya işe girmeye hak kazanan aday, işyerinde uygulanan ücret, tazminat, prim, fazla mesai, eğitim, görev yeri ve benzeri çalışma şartları hakkındaki uygulamaları kabul etmiş sayılacaktır. Aksi halde 1 aylık deneme süresi içerisinde hizmet akdini sonlandırma hakkı bulunmaktadır.

Başvuran adaylardan, işe girmeye hak kazanan adaylar hakkında yaptırılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu gelmesi halinde iş başı yaptırılacaktır.

Bu kapsamda işe başlayacak aday Kuruluşun öngördüğü yerde çalışmaya muvafakat vermiş sayılır. Alım süreci ile ilgili tüm duyurular; Kuruluş web sayfası duyurular bölümünden yapılacak olup, ayrıca adreslere başka tebligat yapılmayacaktır. Noter kur’a tarihi ve yeri ayrıca duyurulacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 02 Aralık 2019 tarihi ile 06 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu kapsamda başvurular Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi olan https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden online olarak veya İl Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. online başvuru yapacak adaylar aşağıdaki İş İlanı numaralarını kullanarak başvuru yapabilirler.

Gemici : İş İlan No (00005282835)

Gemi Yağcısı: İş İlan No (00005282931)

Editör: TE Bilisim