Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İŞKUR ile Kamu Personeli Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce 7 Şubat 2022 tarihi ile gelmiş olan ilana göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 33 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli Alımı ilanı yayımlandı. İŞKUR üzerinde başvurusu başlamış olan ilan hakkında Kontenjan dağılımı ve başvuru şatlarına ilişkin detayları sizlerle paylaşıyoruz.

33 Memur Personel Alımı Yapılacak!

Uzun süredir ilan yayımlayan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 7 Şubat yayımladığı ilan ile 4 farklı kadrolarda 33 personel alımı yapacağını açıkladı. Daimi Statüde personel alımı ilanı için mezuniyete göre kontenjan dağılımı, Başvuru şartları ve KPSS Şartı hakkında bilgileri sizlere aktarıyoruz.

Hangi Kadrolarda Memur Personel Alımı Yapılacak?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesine 33 kişilik kadro ile Lisans ve Ön Lisans mezunu personel alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda,

Ön Lisans mezunu: 14 Büro Personeli (Memur)

Lisans Mezunu: 2 Mühendis, 1 Büro Personeli (Memur), 5 İkinci Kaptan, 11 Deniz Trafik Operatörü

Alım Yapılacak şehirler ise, Mersin, İstanbul, Çanakkale illerinde personel alınacak.

Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak? Kadrosuna göre özel Nitelikler:

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yukarıdaki kadrolarda personel alımı için genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik Kurumundan emekliye ayrılmış olmamak, Analitik düşünebilen, çözüm odaklı olmak ve sorumluluk alabilmek şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

Başvuru için adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Lisans için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunu için KPSSp93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Kontenjana Göre Özel Başvuru Şartları:

Mühendis Başvuru Şartları:

  • MS Office uygulamalarını kullanabilmek,
  • Analitik düşünebilen, çözüm odaklı olmak ve sorumluluk alabilmek,
  • İŞKUR’da ilan edilen iş gücü talebinin son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,
  • Üniversitelerin Endüstri Mühendisliği ve Matematik Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

Büro Memuru (Genel) Alımı Şartları:

  • MS Office uygulamalarını iyi derecede bilmek.
  • Tercihen iyi derecede İngilizce bilmek.
  • Tercihen deniz sigortacılığı konusunda tecrübeli olmak.
  • İŞKUR’da ilan edilen iş gücü talebinin son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak
  • Lisans için, Üniversitelerin Aktüerya Bilimleri, Bankacılık ve Sigortacılık, Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümlerinin birinden lisans düzeyinde mezun olmak.
  • Ön Lisans İçin, Meslek yüksekokulu Deniz Ulaştırma İşletme Bölümü, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Denizcilik, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Güverte, Gemi İnşaatı, Gemi Makineleri İşletmeciliği, Makine ve Yat İşletmeciliği, Yat Kaptanlığı, Gemi Makineleri İşletme bölümlerinden birinden ön lisans düzeyinde mezun olmak veya Meslek yüksekokulu Adalet bölümünden ön lisans düzeyinde mezun olmak,

Uzakyol Birinci Zabiti Alımı şartları:

  • En az Uzakyol Birinci Zabiti yeterliliğine sahip olmak.
  • Yeterliliği ile alakalı her türlü güncel ve uluslararası kuralların gerektirdiği sertifikalara (stcw vb.) ve belgelere sahip olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik Kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.
  • Denizcilik Fakültesi, Yüksek Denizcilik Okulu, Deniz Harp Okulu ve üniversitelerin güverte/deniz ulaştırma işletme, deniz ulaştırma işletme mühendisliği bölümlerinden birinden lisans düzeyinde mezun olmak.

Deniz Trafik Operatörü Alımı Şartları:

  • Denizcilik alanında lisans düzeyinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.
  • Geçerliliği devam eden en az uzakyol birinci zabit yeterliliğine sahip olmak.
  • Uzakyol birinci zabit veya üst yeterlilikte en az bir yıl deniz hizmeti tecrübesine sahip olmak
  • Kuruluşça yapılacak mülakat sınavına kadar ibraz edilmek üzere; İngilizce dil bilgisine yönelik ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az 60 puan almak veya ÖSYM tarafından buna denk kabul edilen yabancı dil belgesine sahip olmak ya da GASM tarafından düzenlenen Denizcilik İngilizcesi sınavından en az 75 veya kılavuz kaptan yeterliliği ile fiili olarak herhangi bir kılavuzluk teşkilatında kılavuz kaptan olarak çalışıyor olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik Kurumundan emekliye ayrılmış olmamak.
  • Bu kapsamda işe alınacak aday, Deniz Trafik Operatörü adayı olarak işe başlatılır.
  • Deniz Trafik Operatörü adayı olarak göreve başlatılacak personelden Gemi Trafik Hizmetleri Sistemlerinin Kurulmasına ve İşletilmesine İlişkin Yönetmeliği göre ilgili düzenlemeler kapsamında İdarece belirlenecek görev başı eğitimini görev alacağı hizmet bölgesindeki gemi trafik hizmetleri otoritesinin gözetiminde başarıyla bitiremeyenlerin iş sözleşmeleri 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca fesh olunur.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adaylar ilana başvurularını sadece İŞKUR üzerinden gerçekleştirecekler. İlana başvurular 7 Şubat 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 11 Şubat 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular Türkiye İş Kurumu Aracılığı ile İnternetten İlan Numarası ile Gerçekleştirilecektir.

Başvuru 1. ADIM: Başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvurularını öncelikle " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresine üyelik veya e-Devlet şifresi ile giriş yapılarak başlayacaktır.

Başvuru 2. ADIM: Açılan ekranda " İşyeri Türü" kısmını " Kamu " olarak seçtikten sonra " İşyeri Ünvanı " yazan kısma " KIYI EMNİYETİ GENELMÜDÜRLÜĞÜ " yazarak " Ara " butonuna tıkladıktan sonra ilana ulaşabileceksiniz. Aşağıdaki görseli uygulayabilirsiniz.

İlan Numarası İle Başvuru:

Aşağıdaki görselde ilan numaralarına ulaiabilir ve numaraları kullanarak başvuru yapabilirsiniz.

Deniz Trafik Operatörü MERSİN İş İlanı No: 00006556636

Deniz Trafik Operatörü İSTANBUL İş İlanı No: 00006556650

Uzakyol Birinci Zabiti İSTANBUL İş İlanı No: 00006556666

Büro Memuru (Genel) ÇANAKKALE İş İlanı No: 00006556777

Büro Memuru (Genel) İSTANBUL İş İlanı No: 00006556689

Büro Memuru (Genel) İSTANBUL İş İlanı No: 00006556832

Büro Memuru (Genel) İSTANBUL İş İlanı No: 00006556883

Diğer Mühendisler İSTANBUL İş İlanı No: 00006557030

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim