İŞKUR İşçi Personel alımı ilanları ile Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere ilan yayımladı. İŞKUR üzerinde yayımlanan ilan ile Karayolları TCK 1. Bölge Müdürlüğü işçi alımı ve personel alımı yapacağını yayımladı. Sadece Eski Hükümlü ve TMY kapsamında olan adayları ilgilendiren ilan ile başvurular alınmaya başlandı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvuru için ilan numaraları nedir?

Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımı Detayları:

Karayolları yayımladığı ilan ile TCK 1. Bölge Müdürlüğüne 5 işçi personel alımı yapacak. Sadece "Eski Hükümlü" veya "TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan)" olanlar başvurabilir.

Kontenjan Dağılımı ve İş İlanı Numaraları:

  • 2 Beden İşçisi (Genel) - İş İlanı Numarası: 00006466528
  • 2 Aşçı - İş İlanı Numarası: 00006466516

Kimler Başvuru Yapabilecek?

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak, başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak,

Kamusal haklardan mahrum bulunmamak, (TCK 53/a Maddesi)

Askerliğini tamamlamış, muaf veya tecilli olmak (erkek adaylar için),

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

Adayların vardiyalı çalışmaya engel durumunun olmaması gerekmektedir.

Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmaması gerekmektedir. (Sınavda başarılı olup atananlar Düz işçi unvanlı işçi pozisyonunda çalıştırılacaktır.)

KPSS Taban Puan Şartı Aranmıyor!

Karayolları işçi alımı için KPSS Şartı talep edilecek. Ancak adayların Ön Lisans seviyesinde yapılan 2020 yılı KPSSP93 puan türünden puan saihibi olmak gereklidir. 1 puan bile alınmış olsa başvuru alınacak.

Günlük 189 TL Yevmiye İle Alım Yapılacak!

.İşe alınanlar 189,00 TL çıplak yevmiye ile işe başlatılacaktır, İşe alınacak İşçilerin deneme süresi 60 gün olup; deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi fesih edilecektir.

Başvuru Süreci Başladı!

Karayolları Genel Müdürlüğü işçi personel alımı başvuruları başladı. Başvurular sadece İŞKUR üzerinden alınacağı açıklanıldı. Bu yönde yukarıdaki iş ilanı numaraları kullanılarak  " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresi üzerinden başvuru alınacaktır.