İŞKUR Üzerinden KPSS İle Personel Alacak Kurumlar Hangileridir? İlana Başvuru Tarihi ve Şartları Nedir?

Kamu kurumlarında çalışacak personel arayışı hala devam ediyor. İŞKUR üzerinden KPSS ile memur alımı yapacak kurumların bazı şartları var. İş başvurusu için iskur.gov.tr adresine giriş yaparak hızlı bir şekilde başvurunuzu oluşturabilirsiniz. En az lise mezunu şartı ile hasta bakım teknisyeni, sıvacı, sıhhi tesisatçı, elektrikçi, beden işçisi ve güvenlik görevlisi alanlarında çalışacak personeller alınacaktır.

Kamu İlanlarına Başvurular Nasıl Yapılacak?

İŞKUR' un iş İlanlarına başvuru yapabilmeniz için öncelikle üye olmanız gerekmektedir. Üye olurken sayfada iş veren ve iş arayan seçeneklerini seçebilirsiniz. Ardından tüm kişisel bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir. Özellikle eğitim durumunuzu belirtmeniz iş ilanları açısından oldukça önemlidir. İŞKUR üzerinden yayınlanan iş ilanlarının kriterine uygun olduğunuzu düşünüyorsanız başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru yapacağınız kurumun sayfasında yer alan puanı almanız gerekmektedir. Aksi halde başvuru yapsanız bile reddedilecektir. https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kamu-memur-alim-ilanlari/ adresine giriş yaparak, aynı zamanda https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden iş yeri türünü kamu olarak değiştirerek arama yaaprak KPSS ile KPSS'siz personel alacak kurumları görebilirsiniz.

Başvuru Şartları Neler?

Üyelik için ise 14 yaşını tamamlamanız istenmektedir. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir sağlık probleminizin olmaması, kişisel temizliğine önem vermek, en az ilkokul mezunu olmak ve takım çalışmasına yatkın kişiler İŞKUR'u tercih etmelidir. Kamu ilanlarının büyük bir çoğunluğund KPSS puanı bu doğrultuda önemlidir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim