Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından okulların temizlik çevre düzenlemesi ve güvenliklerinde kullanılmak üzere Kahramanmaraş İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde 1317 kişilik işçi kontenjanı açılmış olup ilgili alımlar TYP kapsamında gerçekleştirilecektir. Buna göre TYP kapsamında yapılacak olan alımlarda adayların sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakta olup bu şartlar şu şekilde ifade edilebilmektedir.

TYP MEB Güvenlik ve Temizlik Görevlisi Başvuru Şartları

Birçok adayın faydalandığı bir hizmet olan TYP kapsamında yine birçok ilde adaylar ilgili sektörde istihdam edilmektedir. Buna göre programa başvuru yapmak isteyen adayların sağlaması gereken şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, emekli olmamak, emekli, yetim ya da malul maaşı almıyor olmak, açık öğretim ve açık lise öğrencileri hariç örgün eğitimde öğrenci olmamak şartlarını adayların sağlanması istenmektedir.

İlgili ilanlara başvuru yapan adaylar noter ya da liste yöntemi ile belirlenmekte olup katılımcılara 2019 yılı itibari ile 2.020 ₺’ye kadar ücret ödenebilmektedir. Ayrıca çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, ağaçlandırma ve park düzenlemeleri ve güvenlik gibi çeşitli alanlarda adaylar istihdam edilmektedir.

Başvuru Şekli

Adayların ilanlar sona ermeden başvuru yapmaları gerekmekte olup işe başlama tarihi 20Eylül 2019 olarak belirtilmiştir. Çevre temizliği görevinde istihdam edilecek olan adayların ilgili ilana başvurmak için İŞKUR üzerinden kayıt olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Herhangi bir eğitim, deneyim ya da diğer özel şartların aranmadığı ilanlara temel şartları sağlayan herkes başvurabilmektedir.

İlanlara başvurmak için: https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

İlan numaralı ve kadrolar ise şu şekildedir.

Editör: TE Bilisim