Nisan ayının ikinci haftasında kamu kurumlarına da olmak üzere İŞKUR üzerinden yeni ilanlar çerçevesinde farklı pozisyon ve kadrolara personel alımları devam ediyor. Bu kapsamda 9 Nisan 2020 tarihinde yayınlanan ilanlarda ise 3 kamu kurumu tarafından ilköğretim mezunu 15 personel alımı yapılacağı açıklandı. İlgili ilanlarda adaylar farklı pozisyonlarda istihdam edilecek olup ilan detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

Başvuru Şartları ve Kadrolar

İŞKUR üzerinden yayınlanan yeni ilanlarda toplamda 15 personel alımı yapılacak olup alımı gerçekleştirecek olan kurumlar ve kadro dağılımları şu şekildedir: Tekman Belediyesi 1 taksi şoförü, 2 şoför yük taşıma, Demre Öğretmenevi 2 kat temizlik görevlisi, Çarıksayarlar Belediyesi 1 aşçı ve 9 beden işçisi alımı gerçekleştirecektir.

Temizlik görevlisi kadrosu için adayların en az ilköğretim mezunu olması, mesleğinde en az 2 yıl deneyimli olması gerekmekte ayrıca MEB onaylı havuz suyu operatörlük belgesi olması istenmektedir. Ayrıca diğer kadrolar için ise en az öğrenim şartını sağlama, ilanda yer alan belge ve sertifikalara sahip olma, ilgili il veya ilçede ikamet ediyor olma, belirtilen yaş aralığında olma, daha önce deneyime sahip olma gibi birtakım şartların da sağlanması istenebilmektedir.

Başvuru Şekli

İlgili ilanlara atamalar kura çekimi olarak yapılacaktır. Başvuru yapan iş arayanların öncelikliler de dâhil olmak üzere tamamı kura çekimi için ilan sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilir. Kamu kurum ve kuruluşu tarafından düzenlenen noter kurası ile genel listeden ve öncelikli listeden açık iş sayısının dörder katı kadar aday sınav yapılmak üzere belirlenir.

İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir.