Bilindiği üzere genellikle işçi alımları ,personel alımları yapılırken belirli şartlar koşulmaktadır. Eğer bu şartlar dahilin de olmayanlar o çalımlardan mahrum kalıyor. Türkiye şartları dahilin de yüksek okullar da okumamış ve KPSS puanı olmayan insanların oluşturmuş olduğu işsizlik oranlarında ki kitleyi hedef alarak işkur bir alım yapılacağını duyurdu.

Bu şekilde meslek sahibi olmak isteyen ilk okul mezunu ve ehliyet sahibi olanlar içerinde de seçim yapılmış olacak Tabi bazı şartlar hala vardır. Ama genel olarak hitap etmiş olduğu işsizlik kitlelesi bu şekildedir. Alımlar tüm şehirleri ve ilçeleri kapsamamaktadır.

Hangi Şehirler ‘de Ambulans Şoförlüğü Alım Yapılacak ?

Bu ilan edilmiş olan işe başvurular Antalya ve İstanbul için geçerli olmaktadır. İlana başvuru yapacak olan adayların bu şehirlerden herhangi ikisinden biri dahilin de başvurularını yapmaları beklenmektedir.

Adayların bu başvuruya katılması için işkur da aktif bir üyeliğinin bulunması gerekmektedir. Başvurular işkur üzerinden gerekli koşulların sağlanması sonucunda yapıla bilecektir. İstanbul veyahut da Antalya bölgesin de Ambulans şoförlüğü yapabilecek adayların işkur ‘dan başvurularının yapılması bekleniyor .

Direk başvuru sayfasına gitmek için link ; https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=7117

Ambulans Şoförü Olabilmek İçin İstenilen koşullar Hangileri?

  1. En önemli şartlardan 1 tanesi gece çalışma sıkıntısı bulunmamak.
  2. Antalya ‘dan başvuru yapacak olan kişilerin eğitim durumları en az ilk öğretim mezunu olması şartı istenilmektedir.
  3. İstanbul’dan başvuru yapacak olan kişiler ise lise mezunu olma şartını karşılayacaklar.
  4. İlk yardım eğitimi almış olunması gerekiyor
  5. 40 yaşının altın da olmak gerekiyor
  6. 1 yıl tecrübe istenilmektedir.
  7. Vardiya sistemine ayak uydurabilecek olmak
  8. Alım yapılacak olan İstanbul veya Antalya da ikamet ediliyor olması
  9. İşi yapmasına engel olacak herhangi bir sağlık sıkıntısı yaşamıyor olması gerekiyor. Hem fiziksel hem medeni haklar ehliyetinden mahrum olmamalıdır.
  10. Türkiye vatandaşı olması şartı da yine isteniliyor.

Bu sayılan şartlarla alakalı eksiği olmayan ve bu işi yapmak isteyen adaylar başvurular bitmeden işkur üzerinden işlemlerini tamamlamalıdır.

Editör: TE Bilisim