İŞKUR kamu ilanları yayımlandı. Türkiye İş Kurumu üzerinde haftanın kamu ilanlarına göre farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere Kamu İşçi alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda en az İlköğretim mezunu adaylar içerisinden işçi alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilanların detaylarını ve iş numaralarını paylaşıyoruz.

İŞKUR Haftanın Kamu İlanları Yayımlandı!

Kamu İşçi alımı kapsamında yayımlanmış olan ilanlara göre alımlar;

  • Süleyman Demirel Üniversitesi,
  • Edremit Belediyesi,
  • Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü,
  • Edremit Belediyesi,
  • Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü,
  • Lavanta Oteli,

kontenjanlarda gerçekleştirilecek.

İŞKUR Kamu Başvuru Şartları Nelerdir?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan kamu ilanlarına başvurularda genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS şartı Olacak M?

İŞKUR üzerinde yayımlanan ilanlar için KPSS Şartı aranabilir. Bazı Kurumlar KPSS den en az 60 puan almış olmak şartı arayacak. 

Yaş Şartı nedir?

Kamuya alımlarda yaş şartı için 18 yaşını tamamlamış olmak gerekmektedir. Ayrıca bazı ilanlarda 35 yaş şartı var bazı ilanlarda ise Yaş şartı aranmayacaktır.

Eğitim Şartı:

Söz konusu ilanlarda işçi alımlar en az İlköğretim mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içinde başvuru alınacaktır.

Haftanın Kamu İlan Detayları Nelerdir?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İşçi Alımları:

Kıyı Emniyeti 52 İşçi Alımı yapılacağını bildirdi. Buna göre alımlar KPSS 60 puan almış olmak şartı ile, 1 Diğer Mühendisler, 2 Diğer Teknisyen ve Tekniker, 4 Uzakyol Birinci Zabıt Katibi, 4 Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti, 20 Gemici, 21 Gemi Yağcısı kadrolarında gerçekleştirilecektir. 

İlanın Detayları ve İş İlanı Numaraları Burada

TİGEM İşçi Alımı Detayları:

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesine 2 şehirde işçi alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda alımlar  Ankara - 1 Beden İşçisi ( Eski Hükümlü ) Şanlıurfa - 6 Beden İşçisi ( 2 Engelli ve 4 Eski Hükümlü ) alanlarında olmak üzere KPSS siz Personel alımı yapılacaktır.

İlanın Detayları ve İş İlanı Numaraları Burada

Süleyman Demirel Üniversitesi İşçi Alımları:

Süleyman Demirel Üniversitesi işçi alımı 21 kişilik kontenjan ile yapılacak. Buna göre alımlar; 18 Beden İşçisi (Genel), 1 İnşaat Boyacısı/Boyacı, 2 Traktör Şoförü kadrolarında KPSS siz yapılacak.

İlanın Detayları ve İş İlanı Numraları Burada

Lavanta Oteli İşçi Alımları:

  • 1 Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) - İş İlanı No: 00007535235

Edremit Belediye Başkanlığı İşçi Alımları:

  • 2 Şoför (Yolcu Taşıma)  - İş İlanı No: 00007533293, 00007533453
  • 1 Şoför-Yük Taşıma  - İş İlanı No: 00007533643

OdunPazarı Belediye  Başkanlığı İşçi Alımları:

  • 2 Bahçe Bakım Elemanı(Park Bahçe ve Koruların Bakımı) - İş İlanı No: 00007529374

Başvurlar Ne Zaman Yapılacak?

İŞKUR üzerinde gelen ilanlar için başvurular 22 mayıs 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 4 gün içerisinde 26 mayıs 2023 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

BAŞVURU EKRANI: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx