Türkiye İş Kurumu aracılığı ile haftanın kamu personeli alım ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre kamuya toplamda 267 kişilik boş kadro ile memur, işçi ve personel kadrolarında alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan 02 Aralık 2019 tarihli işkur kamu ilanlarını sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara göre kamuya aşağıdaki kamu kurumları ve kuruluşları 267 İşçi, Personel ve memur alımı yapacaklar. İşte o kurumlar;

  1. TÜBİTAK: 6 Diğer Teknisyen Ve Teknikerler, 1 Büro Yönetimi Ve Sekreterlik/Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanı ve 3 Büro Memuru (Genel)
  2. YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANLIĞI: 15 Güvenlik Görevlisi (Silahlı), 18 Temizlik Görevlisi
  3. KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: 25 Deniz Trafik Operatörü, 3 Kaptan (Uzakyol), 8 Uzakyol Birinci Zabiti, 3 Baş Mühendis (Gemi), 8 Uzakyol İkinci Mühendisi/Makinisti, 42 Gemici, 1 Diğer Mühendisler ve 39 Gemi Yağcısı
  4. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ(KAMU GRUBU): 35 Güvenlik Görevlisi ve 20 Temizlik Görevlisi
  5. SULAKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 1 Taksi Şoförü ve 1 Temizlik Görevlisi
  6. SAĞLIK BAKANLIĞI (KAMU GRUBU): At Yetiştiricisi
  7. SAHİL GÜVENLİK MARMARA VE BOĞAZLAR ONARIM DESTEK KOMUTANLIĞI: 2 Tekne Onarım İşçisi , 6 Mekaniker-Deniz Motorları, 2 Metal Sac İşleme İşçisi, 3 Hidrolikçi (Gemi), 2 Elektrikçi (Genel), 2 Tornacı (Torna Tezgahı Operatörü), 2 Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik), 3 Tesviyeci, 1 Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, 3 Elektronik Teknisyeni, 3 Elektrikçi (Genel)(Elektrikçi-Gemi) ve 1 İş Makineleri Operatörü
  8. ERDEK BELEDİYE BAŞKANLIĞI MERKEZ ( TEMİZLİK ): 3 Temizlik işçisi (el ile - cadde, sokak, park vb.)

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yukarıdaki 8 kamu kurumu bünyesine en az ilkokul mezunu adaylar içerisinden 267 kişilik kadro ile alım yapacaklar. Bu kapsamda adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Bu yönde adaylardan, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve görevini yapmasına engel durumu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

En az ilkokul mezunu olmakla birlikte, İlköğretim, Lise, Ön Lisans veya lisans mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli ayılığı almıyor olmak, İŞKUR kayırlı olmak, Alım yapılacak pozisyonuna göre ilgili tecrübe ve eğitim niteliklerini taşıyor olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Söz konusu olan yukarıdaki 8 kamu kurumu için adaylar başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. İlgili ilanlar bugün ( 02 Aralık 2019 ) itibari ile yayımlanmış olup başvuru süreci'de bugün başlamıştır. Adaylara 4 günlük bir süre verilmiş olup başvuruların en geç 06 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar, İŞKUR resmi internet adresi olan, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx üzerinden İŞKUR üyelikleri ile birlikte veya alım yapılacak bölgedeki İŞKUR il Müdürlüğü üzerinden şahsen başvuru yapılacaktır.

Adayların ilgili ilanlara ulaşabilmeleri için İŞYERİ ÜNVANI kısmına söz konusu alım yapacak kurum adını girerek ve sonrasında ARA butonuna tıklayarak ilanlara ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim