Türkiye İş Kurumu aracılığı her gün yeni ilanlar yayımlaya devam ediyr. hafta ortasında ve bugün ( 15 kasım 2019 ) itibari ile yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya farklı alanlarda ve niteliklerde kamu personeli alımları yapılacak. İlanlara başvuru süreci hala devam ediyor. Adaylardan aranan şartlar nedir? Nasıl başvuru yapılır? hangi kurumlar alım yapacak? İşte detaylar.

ALIM YAPACAK KURUMLAR HANGİLERİ:

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan kamu ilanlarına göre belediyeler, Üniversiteler, Öğretmenevleri bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere alım yapacaklar. İşte detaylar.

  • Sulakyurt Belediyesi: 1 Kamyon Şoförü  ve 1 Beden İşçisi (Genel)  alımı yapacak.
  • Mamak Belediyesi: 1 İnşaat Mühendisi alacak.
  • Ozan Belediyesi: 1 Ekskavatör(Kazıma Ve Yükleme) Operatörü ve 1 Beko Loder (Kazıcı - Yükleyici) Operatörü  alacak.
  • Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Tesisleri İşletme Müdürlüğü: 2 Soğuk Mutfak Aşçısı, 3 Sıcak Mutfak Aşçısı ve 2 Aşçı alacak.
  • Arapgir Öğretmenevi: 2 Temizlik Görevlisi alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamu Kurumları ve Kuruluşları adaylardan bazı nitelikler talep ediyor. Bu bağlamda adayların, En az okuryazar olmaklar beraber pozisyonuna göre, İlköğretm, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar alınıyor. Adaylardan ise, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi ve pozisyonuna göre ilgili nitelikleri taşıyor ve belgelere sahip olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara başvurular Türkiye İş Kurumu İnternet adresi üzerindne veya ilgili kurumların bulunduğu illerdeki İŞKUR İl Müdürlüklerinden başvuru yapmak mümkündür. Adaylara başvuru için en geç 18 Kasım 2019 tarihine kadar süre verildi. İlanları https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim