İŞKUR haftaya bomba gibi ilanlarla başladı. İki Kamu Kurumunda işçi alımı için Kamu İŞKUR İlanları kısmında ilan yayımlandı. Başvuru süreci ilanların yayımlanması ile birlikte başlamış olup bütün hafta boyunca devam edecektir. Adaylar başvuruda bulunabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

Alım Yapılacak Kadrolar ve Kurumlar Hangileridir?

6351 Kadrolu İşçi Alımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü alım yapacak. Bu kapsamda Kamu İşçi alımı yapılacak kadrolar şöyle:

Gençlik ve Spor Bakanlığı:

GSB işçi alımı 4346 kişilik kadro ile Temizlik Görevlisi Alımı ve Güvenlik Görevlisi Alımı yapacak. Alımlar Kadın Erkek adaylar içerisinden,

  • 2928 Güvenlik Görevlisi Alınacak.
  • 1418 Temizlik Görevlisi Alınacak.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü:

DSİ işçi alımı 2005 kişilik boş kadro ile Kamu İşçi Alımı ilanı yayımlandı. Alımlar 17 farklı kadro ile yapılacak. Alım yapılacak kadrolar şöyle:

Operatör 300, Şoför (Ağır vasıta) 300, Bakımcı Yağcı 150, Ambar İşçisi 85, Usta 250, Akaryakıtçı 30, Sondaj işçisi 150, Kompresör Operatörü 21, Vinç operatörü 14, Laborant 50, Laborant Yardımcısı 75, Topoğraf 100, Hidrolog 150, Aşçı 103, Aşçı Yardımcısı 47, Teknisyen 80, Bekçi 100 alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilecek. Öncelikle adayların en az ilköğretim mezunu olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda,

Genel Başvuru Şartları?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak,

gibi nitelikler aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları:

Adaylardan özel olarak En az İlköğretim ve Lise Mezunu olmak, 35 yaşını tamamlamamış olmak ve İŞKUR ile belirtilen meslekteki ilgili niteliklere haiz olmak şartları aranacak.

Başvurular İŞKUR Üzerinden Yapılacak?

GSB ve DSİ işçi alımı başvuru süreci sadece İŞKUR üzerinden yapılacak. Elektronik ortamda yapılacak başvuru süreci ilan numaraları ile gerçekleştirilecek. Adayların " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresine giriş yaparak ilgili arama kutularını kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

GSB 4346 İŞÇİ ALIMI DETAYLARI

DSİ 2005 İŞÇİ ALIMI DETAYLARI

Editör: TE Bilisim