İŞKUR Şubat ayının ilk ilanlarını yayımladı. Yayımlanan Kamu personeli alımı ilanlarına göre kamuya farklı pozisyonlarda ve niteliklerde personel alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili haberimizde detayları aktarıyor olacağız.

İLANLARIN DETAYLARI:

İŞKUR aracılığı ile 03 Şubat 2020 tarihinde yayımlanan ilanlara göre, Belediye Başkanlıkları, Polisevi Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak için kamu personeli alımı yapılacak. Peki hangi kadrolarda alım yapılacak? Hangi kurumlar alım yapacak? İşte detaylar.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre alımlar, Temizlik Görevlisi, Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik), Beden İşçisi (Genel), Halkla İlişkiler Görevlisi, ve Aşçı pozisyonlarında alım yapılacak.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Senir Belediye Başkanlığı, İskenderun Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı ( MSB ), Mersin Polisevi Müdürlüğü, Karaisalı Belediye Başkanlığı, Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kamu kurumları bünyelerine Engelli, Eski Hükümlü, TMY kapsamında ve normal statüde personel alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İŞKUR üzerinde kamuya personel alımı için yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Alım yapılacak pozisyona göre gerekli niteliklere sahip olmak, Engelli, Eski Hükümlü ve TMY kapsamındaki adaylar için durumunu gösterir rapora sahip olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

İŞKUR'da 03 Şubat 2020 tarihi ile yayımlanmış olan ilanlara başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzeridnden elektronik ortamda veya ilgili İŞKUR İl Müdürlüklerinden şahsen yapmaları gereklidir. İlanları incelemek için ilgili bağlantıya tıklayarak açılan sayfada, İŞYERİ ÜNVANI kısmında kurum adını yazarak ve ARA butonuna tıklayarak ilanlara ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim