Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 572 kişilik boş kadro ile işçi alımı ve personel alımı yapılacağı ilan edildi. Söz konusu ilanlar İŞKUR üzerinde 06 Mayıs 2019 tarihi itibari ile yayımlandı ve adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için beliritlen bazı nitelikleri yerine getirmeleri gerekmektedir.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK:

06 Mayıs 2019 tarihi itibari ile iŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre 572 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. Bu bağlamda sizlere sırası ile ilanları aşağıda açıklıyoruz.

1. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ (MERKEZ) :Engelli olarak 19 Büro İşçisi ve 33 Eski Hükümlü Beden İşçisi alınacak.

2. EMİRDAĞ ÇILDIRIM SULAMA BİRLİĞİ :  1 Elektrik teknisyeni

3. TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: 500 Pano Ayak İşçisi ( madenci )

4.KARATAŞ SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI : 9 Çiftçi ve 1 Büro işçisi:

5. ANAYASA MAHKEMESİ(KAMU GRUBU): 1 temizlik görevlisi, 2 bahçe Bakım Elemanı, 2 Diğer teknisyen ve Teknikerler, 2 garson ( servis elemanı ) ve 3 Güvenlik Görevlisi

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Söz konusu bu ilanlara başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. Bu kapsamda adayların genel Olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhngi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenli kurumundan yaşlı veya engelli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacaktır. 

Ayrıca bazı pozisyonlar için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup, adayların bu bağlamda Lise mezunları için KPSP94, Ön Lisansm mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

İlgili ilanlar Türkiye İş Kurumu üzerinde ilan edilmiş olup adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularıı İŞKUR üyelik paneline girerek ilan numaraları ile veya İş Veren Türünü Kamu seçerek ilgili ilanlara başvuru yapabilirler. 

Editör: TE Bilisim