Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR üzerinden İl Özel İdaresi başkanlığına personel alımı gerçekleştirilecektir. Haziran ayı toplum yararına programı ilanlarını bekleyen adaylar uzun zamandır yeni ilanların açıklamasını beklemektelerdi.  İŞKUR üzerinden başvuruları başlayan Burdur İl Özel İdaresi Başkanlığının 5 kişilik çevre temizliği uygulama alanındaki işçi alımı başvuruları 24 Haziran 2020 tarihi itibariyle başladı.

YENİ TOPLUM YARARINA PROGRAMI ALIMLARI AÇIKLANACAK MI?

Haziran daha önceki aylara göre daha az sayıda TYP alımı yapılmıştı. Haziran ayının sona ermesine günler kalan yeni gelen ilanda adaylar normal statüde başvuruların geçersiz olacağını sadece uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenleneceği ifade edildi. Bu kapsamındaki adaylar alımlar için başvuru yapılacağı açıklandı. Temmuz ve Ağustos aylarında TYP alınlarının daha da artması bekleniyor. Eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda istihdam edilmek üzere güvenlik görevlisi, temizlik, işçisi bakım onarım işçisi kadrolarında yeni eleman alınlarının yapılması bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adaylar başvurularda 18 yaşını doldurmuş olmaları, herhangi bir Örgün eğitime devam etmiyor olmaları, emekli aylığı gelir aylığı maaşının olmaması,  İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, başvuruların yapıldığı il ve ilçe genelinde ikametgah ediyor olmak gerekmektedir. Çalışma Bakanlığı İŞKUR portal üzerinden açıklanan ilan detaylarında ise adaylar 24 Haziran 2020 ile başvuruların İŞKUR portal üzerinden yapılacağı 5 kişilik çevre temizliği eleman alımına 28 Haziran 2020 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Ayrıca 1 Temmuz 2020 tarihi ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında görevleri sürdürebilecekler.

İLAN DETAYLARI