Türkiye İş Kurumu personel alımı ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. 22 -26 Mart 2021 tarihleri arasındaki haftanın Kamu İŞKUR İlanları yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya bu hafta içerisinde Kura ile 644 işçi personel alımı yapılacak. ilanlar İŞKUR üzerinde yayımlanarak başvuru süreci başladı. Peki bu hafta içerisinde alım yapılacak kadrolar nedir? hangi Kurum alım yapacak? Adaylardan aranan başvuru şartları nedir?

22 Mart 2021 Tarihi İle Alım Yapacak Kurumlar ve Kadro Dağılımı:

Necmettin Erbakan Üniversitesi: 5 Eski Hükümlü Temizlik Görevlisi ve 6 Güvenlik Görevlisi Alınacak

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü: 200 Çay Eksperi ve 300 Beden İşçini ( Taşıma, Yükleme, Boşaltma )

Vakıflar genel Müdürlüğü: Eski Hükümlü 1 Diğer Teknisyen ve Tekniker alınacak.

Meram Belediye Başkanlığı: 1 Yük Taşıma Şoförü

Giresun İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü: 1 Kalorifer Ateşçici ( Katı ve Sıvı Yakıt ),

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü: 23 Temizlik Görevlisi,

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Engelli adaylar içerisinden, 13 Genel Büro Memuru, 1 Elektrikçi ( genel ), 1 Mekanik Bakım Onarımcısı, 1 Bahçıvan, 1 İnşaat Boyacısı / Boyacı alınacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi: 7 Temizlik Görevlisi, 1 Bahçıvan, 21 Temizlik Görevlisi, 54 Güvenlik Görevlisi, 1 Elektrikçi ( Genel ), 1 Marangoz, 1 Sıhhi Tesisatçı, 1 Demir Doğramacı, 1 İnşaat Boyacızı/Boyacı alınacak.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü: 2 Büro İşçisi

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Söz konusu Kamu kurumları bünyelerine yukarıdaki kadrolarda alım yapacak. Bu kapsamda adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. KPSS Puanu ile yapılacak personel alımlarında adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gereklidir. KPSS siz personel alımları için ise en az İlkokul mezunu olmak gereklidir.

Aynı zamanda adayların başvuru yapacakları kadroya göre mesleğin gerektirdiği nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Tüm nitelikleri sağlayan, Kadın Erkek, Engelli, Eski hükümü adaylar başvuru yapabilecekler. Bu yönde Genel olarak ise;

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,
  • İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Kamu kurum ve kuruluşların özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak,
  • Erkek adayların askerlik ile ilişiği olmamak (fiilen yapmış, muaf veya tecilli olmak).
  • Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,
  • İşe alınacak işçilerin deneme süresi iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın tazminatsız feshedilecektir.
  • Gerçeğe aykırı belge verenler veya beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, istihdam işlemleri yapılmış ise işlemleri iptal edilecek, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

Nasıl Başvuru Yapılacak? Başvuru Adımları Nedir?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına başvurular 22 Mart 2021 tarihi ile başlamıştır. Adaylara başvuru için 5 günlük süre verilmiş olup en geç 26 mart 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Başvurular Elektronik ortamda sadece İŞKUR aracılığı ile yapılacak. Başvuru adımları ise şöyledir.

1. ADIM: Adayların öncelike İŞKUR sistemine üyelik bilgileri veya e-Devlet şifresi ile giriş yapmaları gereklidir.

2.ADIM: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yapınız.

3.ADIM: İlgili ekranda karşınıza gelecek seçenklerde İŞYERİ TÜRÜ kısmını KAMU olarak seçerek ARA tuşuna tıklayarak ilgili ilanlara ulaşacaksınız. Aşağıdaki görselde de detayları görebilrsiniz.

4. ADIM: Karşınıza Kamu ilanları gelecek ve niteliğinize göre başvuruda bulunabilirsiniz.

Yeni İlanlardan haberdar olmak için, İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim