Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğünden gelmiş olan işçi alımı ilanına göre GSB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Türkiye Geneli İşçi Alımı yapacağını bildirdi. GSB Sürekli işçi, Engelli işçi ve Eskü Hükümlü işçi alımı yapılacağını bildirdi. 4 Ağustos 2022 tarihinde Bakan tarafından verilen müjde den sonra ilan Resmi Gazetede yayımlanarak ilan detayları ve başvuru şartları açıklandı. Alımlar Türkiye Geneli farklı müdürlüklere gerçekleştirilecek. Aynı zamanda GSB bünyesine Temizlik Görevlisi Alımı yapılacağını duyurdu.

1017 İşçi Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2017 kişilik kadro ile Temizlik Görevlisi Alımı yapacak. Bu kapsamda temizlik görevlisi meslek kolunda 767 sürekli işçi, 144 engelli sürekli işçi ve 106 eski hükümlü olmak üzere toplam 1017 sürekli işçi alımı yapılacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

GSB Sürekli işçi alımı kapsamında 1017 kişilik işçi alımı kadrosu için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacaktır. Özel olarak ise en az lise mezunu olmak şartı arayacak.

Öte yandan 18 yaşını tamamlamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Vardiyalı çalışabilecek olmak gibi şartlar aranacak.

Eski Hükümlü Adaylar İçin Aranan Şartlar?

Eski hükümlü sürekli işçi pozisyonları için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde tanımlandığı şekilde eski hükümlü olmak.

Engelli Adaylar için Aranan Şartlar?

Engelli sürekli işçi pozisyonları için Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 3’üncü maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde tanımlandığı şekilde engelli olmak.

Tüm başvuru şartlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/gsb-2022-yili-1017-surekli-isci-temizlik-gorevlisi-alimi-h42443.html

Başvurular İŞKUR Üzerinden Alınacak!

Temizlik Görevlisi alımları sadece İŞKUR üzerinden alınacak. Başvurular 8 Ağustos 2022 tarihi ile başlıyor. Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar 08 - 12 Ağustos 2022 tarihlerinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilecektir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim