Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı Kadrolu İşçi Alımı ilanı yayımlanmıştı. Başvuruların 23 Ağustos 2021 tarihi ile başlaması ile artık sona ermektedir. Başvuruda bulunan adayların en çok merak ettiği konulardan biriside sonuçların ne zaman açıklanacağı, Kura işlemlerini ne zaman olduğu ve Değerlendirmelerin nasıl yapılacağı oldu.

Uzun Süredir İlan Bekleniyordu!

Gençlik ve Spor Bakanlığının mart ayında yaptığı açıklama ile 8 bin 121 personel ve işçi alımı yapılacağıydı. Bu kapsamda adaylar İşçi alımı için sürecin başlamasını beklerken İŞKUR 23 Ağustos 2021 tarihi ile yaptığı duyuru sonucunda başvuruların başladığını bildirmişti. Aynı gün İŞKUR sistemi kilitlenecek kadar bir yoğunluk yaşandı ve binlerce aday başvuru yaptı.

Rekor Başvuru Bekleniyor!

GSB İşçi alımı için 4346 kişilik kadro ile kontenjan ayrıldı. Kontenjan sayısının yüksek olması ve en az lise mezunu alım yapılması sebebi ile çok sayıda başvuru yapıldı. İŞKUR tarafından elde edilen bilgiye göre Gençlik ve Spor Bakanlığı İşçi alımında rekor başvuru sayısı bekleniyor.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

GSB İşçi alımına bildiğiniz gibi İŞKUR üzerinden başvuru alınıyor. İlgili başvuruların şartlar doğrultusunda geçerli olması sebebi sonucunda Nihai liste İŞKUR tarafından Genlik ve Spor Bakanlığına iletilecektir.

Kura Çekimi Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekimi 15 Eylül 2021 Çarşamba günü yapılacaktır. Kura saat 09:00 ile 18:00 saatleri arasında yapılacak. Kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecektir. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir.

Kura da kadro sayısının 4 katı kadar aday belirlenerek Sözlü sınav yapılacak. Bu kapsamda Kura işlemleri ile,

  • Temizlik Görevlisi İçin 5 Bin 672 Aday Belirlenecek.
  • Güvenlik Görevlisi İçin 11 Bin 712 Aday Belirlenecek.

Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar daha sonra ilan edilecek tarihlerde başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını başvuru yapmış oldukları kadronun bulunduğu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne şahsen teslim edeceklerdir.

Temizlik Görevlisi meslek kolu için teslim edilmesi gereken belgeler;

a) En az Ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzeyine sahip olduğunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,

b) Beyan formu (Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince belge teslimi esnasında temin edilecektir.)

Güvenlik Görevlisi meslek kolu için teslim edilmesi gereken belgeler;

a) En az Ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzeyine sahip olduğunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,

b) Başvurunun son günü (27 Ağustos 2021) itibarıyla geçerlilik süresi bulunan silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartı,

c) Beyan formu (Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince belge teslimi esnasında temin edilecektir.)

KURA SONUÇLARI HAKKINA ANINDA BİLGİ ALMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA