Adaylar tarafından beklenen ilan yayımlandı. Az önce gelen Son Dakika duyurusu ile 2021 yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı işçi alımı ilanı yayımlandı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile alınacak başvurular için detaylar belli oldu.

Uzun süredir beklenen ilan sonunda 23 Ağustos 2021 tarihi ile yayımlanarak başvuru süreci başlamış olup. Başvurular Kamu İŞKUR İlanları kısmında yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Kontenjan dağılımı nasıl?

4346 İŞÇİ ALIMI YAPILACAK!

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı kapsamında bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 4346 kişilik boş kadro ile Temizlik Görevlisi Alımı ve Güvenlik Görevlisi Alımı yapacak. Kadın Erkek adaylarında başvuru yapabileceği ilanlar Türkiye Geneli farklı bölgelerde ve birimlere yapılacaktır. Kadın Erkek adaylar içerisinden,

  • 2928 Güvenlik Görevlisi Alınacak.
  • 1418 Temizlik Görevlisi Alınacak.

Şehre Göre Kadro Dağılımı Ve İlanın Tam Metni

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Bakanlık adaylardan genel ve özel nitelikler talep edecektir. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı Devler Memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin taşınıyor olması gereklidir.

Buna göre adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Aynı zamanda genel olarak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Başvuru yapılan il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak, Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak şartları da aranacak.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Güvenlik Görevlisi meslek kolu için; 35 yaşından gün almamış olmak (27.08.1986 ve sonrası doğumlu olanlar), En az ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzeyine sahip olmak, Başvurunun son günü (27 Ağustos 2021) itibarıyla geçerlilik süresi bulunan silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak şartları aranacak.

Temizlik Görevlisi meslek kolu için; En az ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzeyine sahip olmak. Adayların Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi (27 Ağustos 2021) itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Gençlik ve Spor Bakanlığı işçi alımı başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularına 23 Ağustos 2021 tarihi ile başlayabilecekler. En geç 27 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Bu kapsamda adaylar sadece İŞKUR üzerinden başvuru yapacaklar.

GSB'DEN DUYURUGELDİ!

4857 sayılı İş Kanunu, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile Bakanlığımız taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere ek listede dağılımı gösterilen Temizlik Görevlisi ile Güvenlik Görevlisi meslek kollarında sürekli işçi alımı yapılacaktır.

Duyuru Metni

Ek-1 Sürekli İşçi Alımı Kontenjan Dağılımı

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Başvurular sadece https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden yapılacak. adaylar ilgili sayfaya üyelik bilgileri ile girdikten sonra aşağıdaki adımları uygulayarak başvuru yapabilecekler.

1. ADIM: İşyeri Türü kısmını Kamu olarak seçiniz.

2. ADIM: İşyeri Ünvanı kısmına GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ yazarak Ara butonuna tıklayınız ve ilgili ilanlara ulaşabileceksiniz.

Aşağıdaki görseli inceleyerek ilgili başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.