Son zamanlarda üniversitelerin personel alım ilanları ilgi görmeye başladı. Bugün İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre Fırat Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 3 farklı branşta 273 personel alacak. Ayrıca alımlar normal, Eski hükümlü ve Engelli olan adaylar için geçerlidir.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Temizlik Görevlisi Alımları: En az İlköğretim en çok Ortaöğretim (lise ve dengi okul) mezunu olmak şartı ile 145 kişi normal, 7 Eski Hükümlü veya TMY kapsamında ve 6 engelli personel alınacak.

Hasta Bakım ve Temizliği Hizmetleri: 75 kişilik kadro ile alım yapılacak. Adayların Ortaöğretim kurumlarının hasta ve yaşlı hizmetleri alanının engelli bakımı, hasta bakımı ve yaşlı bakımı dallarından ya da sağlık hizmetleri alanının ebe yardımcılığı, hemşire yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği dallarından birinden mezun olmaları gereklidir.

Koruma ve Güvenlik Hizmetleri: 40 kişilik alım kadrosu için adaylardan, En az Ortaöğretim (lise ve dengi okul)en çok Lisans mezunu olmak. 5188 sayılı Kanun gereği Özel Güvenlik temel eğitimini başarı ile tamamlamış olmak ve Valiliklerce düzenlenen özel güvenlik sertifikası ile kimlik kartına (silahlı/silahsız) sahip olmak. Özel güvenlik sertifikası ve kimlik kartının ilan tarihinden itibaren en az 4 ay süre ile geçerli olması. Erkeklerde 178 cm, kadınlarda 167 cm’den kısa boylu olmamak şartı aranacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1. Türk vatandaşı olmak.

2. Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

3. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

4. Askerlik ile ilişiği olmamak.

5. Elazığ İl sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.( Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınır.)

6. Vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

7. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile; herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Söz konusu Fırak Üniversitesi perosnel alımı ilanı 8 Haziran 2020 tarihi itibari ile yayımlanmış olup adaylar başvurularını en geç 12 Haziran 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular İŞKUR e-Şube üzerinden Online olarak yapılacaktır.