İŞKUR günün kamu ilanlarını yayımladı. 4 Haziran 2021 tarihi ile yayımlanmış olan işçi alımı ilanlarına göre Kamuya Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İşçi ve Personel Alımları yapılacak. Bu kapsamda alımlar farklı birimlere yapılacak olup ayrıca adaylardan KPSS şartı aranmamaktadır. Peki alımlar nereye yapılacak? Şartlar nedir? hangi kadrolarda alım yapılacak? Tüm detayları paylaşıyoruz.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALIMLARI:

EGM'ye bağlı olan Polisevi İşçi alımı yapacağını ifade etti. Bu kapsamda Fethiye Polisevi İşletmeciliği bünyesindeki eksikliği karşılamak amacı ile 5 kişilik boş kadro ile 1 Aşçı Yardımcısı, 3 Garson ve 1 Oda Görevlisi - Turizm alanlarında alım yapılacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ALIMLARI:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Öğretmen evleri bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda işçi alımı yapacak. Bu kapsamda Bandırma Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 1 Aşçı Yardımcısı ve 1 Garson ( Servis Elemanı ) alımı yapacak. Öte yandan MEB İzmit Öğretmenevi ve Akşam Sanat okulu Müdürlüğü İktis Adi İşletmesi 1 Garson ( servis Elemanı ) alımı yapacağını ifade etti.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan İşçi alımı ilanlarına başvurular bazı nitelikler doğrultusunda yapılacak. Her iki kurumda adaylardan ortak olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış ve 45 Yaşından gün almamış olmak, Alım yapılacak illerde ikamet ediyor olmak, Alım yapılacak meslek için belge sahibi olmak" gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

MEB ve EGM için başvurular sadece İŞKUR üzerinden Elektronik ortamda yapılacak. Bu kapsamda https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yaparak e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra ilgili ekranda İşyeri Ünvanı yazan kısma yukarıdaki kurumların adını yazarak ve ara butonuna tıklayarak ilanlara ulaşabilirsiniz.

Başvurular 4 haziran 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir.

Editör: TE Bilisim