İŞKUR haftanın kamu personeli alımı ilanlarına göre Belediyeler, Üniversiteler ve Devlet Su İşlerine bağlı olan sulama birliği bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde kamu personeli alımı yapacaklarını bildirdiler. Bu yönde ilanlara başvuru süreci hala devam ediyor ve bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilanların detayalarını aktarıyoruz.

ALIM YAPACAK KURUMLAR:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İŞKUR aracılığı ile kamuya alım yapılacak personel alımı ilanları için adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabielcek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli ayllığı almıyor olmak, En az ilköğretim mezunu olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

İŞKUR kamu ilanlarına başvuru süreci yayımlandığı tarih itibari ile başlayacak olup en geç 5 gün içerisinde başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu yönde adyalar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını Türkiye İş Kurumu üzerinden gerçekleştireceklerdir. İlgili ilanlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim