Hafta Başında İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilana göre Devlet Su İşleri Genel müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre farklı pozisyonlarda Türkiye geneli bir çok ilde kamu personeli alımı yapılacak. Bu yönde sadece başvuru şartlarını taşıyan adayların başvuruları alınacak ve kur açekimi sonucuna göre DİS bünyesine 500 personel alacak. Ayrıca Devlet Su İşlerinde  ataması yapılan personel 3 yıl süreyle nakil talebinde bulunamayacaktır.

BAŞVURULAR 11 KASIM 2019 SON!

DSİ personel alımı başvuruları 05 Kasım 2019 tarihinde İŞKUR aracılığı ile yayımlanmasının ardından başladı. Adaylara başvuru için sadece 6 gün verildi. Bu kapsamda başvurular en geç 11 Kasım 2019 tarihine kadar İŞKUR üzerinden yapılması gerekmektedir.

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden gerçekleştirebilirler. İlgili İnternet adresine giriş yaptıktan sonra "İŞYERİ ÜNVANI " kısmında " DEVLET SU İŞLERİ " yazarak ve ARA butonuta tıklayarak ilgil iilanlara ulaşmak mümkün.

BİNLERCE BAŞVURU YAPILDI!

DSİ 500 personel alımı kadroları 18 farklı pozisyon için yapılmakta olup ve adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaması ve alımların e az İlköğretim mezunu olması sebebi ile 20 bin üzerinde başvuru yapıldı. Bu bağlamda kur açekiminde adayların şansı düşmüş oldu.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK!

Kura çekimi noter huzurunda 19.11.2019 tarihinde saat 10:00 da Genel Müdürlük/Bölge Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kurada belirlenen adaylar daha sonra DSİ Genel Müdürlüğü  internet sitesinde (www.dsi.gov.tr) ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

SINAV YAPILACAK!

İŞKUR tarafından gelecek Nihai listeye göre DSİ kura çekimi yapacak. Kura'da adı geçen adaylara ise  yazılı ve sözlü (uygulamalı) yöntemlerden her ikisi de kullanılarak, mesleki bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacaktır. SInavlardan başarılı olan adayla4 4 aylık bir süre ile deneme süresine tabi tutulacaklardır.

İlan hakkında kadro dağılımı, Başvuru şartları ve diğer bilgilere ulaşmak için Buraya Tıklayınız.