Devlet Su İşleri bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşıamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını Kasım ayının ilk haftası yayımlamıştı. 2019 Yılı kapsamında işçi allımı yapacan DSİ 18 farklı pozisyon'da personel alımı yapacağını belirtmişti. Söz konusu personel alımı ilanı için başvurular 11 Kasım 2019 tarihinde sona erecek ve on binlerce başvuru yapıldı. Hala başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha detayları sizlerle İşin Olsa ekibi olarak paylaşacağız.

DSİ PERSONEL ALIMINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün personel alımı ilanına başvuru yapacak adayların, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Ağır işlerde çalışabileceğini gösterir sağlık raporuna sahip olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamak, Lise Mezunu olmak, 05 kasım 2019 tarihi itibari ile 3 yıl süreyle çalıştığını belgelendiren SGK hizmet dökümü olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR HANGİ TARİHLERDE ALINDI!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 500 işçi alım ilanı 05 Kasım 2019 tarihinde ilk olarak Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyuruldu ve bizde İşin Olsa ekibi olarak ilk olarak sizlerle paylaştık. İlana başvuruların 05 Kasım 2019 tarihinde başlayacağı belirtilen ilan saatler içerisinde Türkiye İş Kurumu aracılığı ile de yayımlanarak başvuru süreci başlatıldı. Adaylar başvurularını pozisyona göre İŞKUR üzerinden gerçekleştirdiler.

KPSS YOK! KURA ÇEKİLECEK

DESİ 500 personel alımı için adayları değerlendrmek maksadı ile kuraya tabi tutacak. Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramayan Devlet Su İşleri adayları Kura ile değerlendirecek. Ayrıca kura'da adı geçen adaylar sonradan Yazılı ve sözlü olarak sınava tabii tutulacaktır.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK ŞEHİRLER?

Kura çekimi noter huzurunda 19.11.2019 tarihinde saat 10:00 da Genel Müdürlük/Bölge Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kura çekimi yapılacak şehirler ise, Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya Ankara, Adana Samsun, Erzurum, Elazığ, Diyarbakır, Edirne, Kayseri, Antalya, İstanbul, Şanlıurfa, Van, Isparta, Sivas, Kahramanmaraş, Aydın, Trabzon, Kastamonu, Kars, Balıkesir, Artvin illerinde kura çekimi yapılacak.  Bu kapsamda 25 farklı heşirde noter huzurunda kura çekimi yapılacak.

KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kura çekimi 19 Kasım 2019 tarihinde 18 farklı bölgede çekilecek olup sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında herhangi bir açıklama veya duyuru yapılmamıştır. Ancak sçz konusu kura çekimi Aralık ayına kadar açıklanması gereklidir. Kurada belirlenen adaylar daha sonra DSİ Genel Müdürlüğü  internet sitesinde (www.dsi.gov.tr) ilan eilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Kura çekimi sonuyçları açıklandığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında kura sonuçlarından haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim