Danıştay Başkanlığı ilan yayımlamaya devam ediyor. İŞKUR üzerinden perosnel alımı yapacak olan Danıştay Başkanlığı farklı kadrolarda olmak üzere 30 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacağını bildirdi. İşçi Alımı ilanı ilerleyen günlerde yayımlanacak olup ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Danıştay Başkanlığı 30 kişilik boş kadro ile Sürekli olarak çalıştırılmak üzere 10 Güvenlik Görevlisi Alımı ve 20 Temizlik Personeli Alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum ıkmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı amıyor olmak gibi şartlar aranacak.

Kadrosuna Göre Özel Şartlar:

Güvenlik Görevlisi alımı şartları:

1-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, bedensel özürlü olmamak, şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmamak,

2-Mesleği ile ilgili en az 1 yıl deneyimi olmak,

3-Erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm’den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin;180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80+13=93’ten fazla, 80-17=63’ten az olmaması gerekmektedir.)

4- Sınav ilan tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak.

Temizlik Görevlisi alımı Şartları:

1-Görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu bulunmamak,

2- Sınav ilan tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Danıştay Başkanlığının işçi personel alımı ilanına başvuru yapabilmek için öncelikle belirtilen şartların taşınıyor olması gereklidir. Adaylar başvurularını 09/08/2021 – 13/08/2021 tarihleri arasında Ankara İŞKUR İl Müdürlüğüne – Çankaya Hizmet Merkezine şahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden “İş Arayan” linkine T.C. Kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim