Kamu kurum ve kuruluşlarına alımlar devam etmekte olup bu doğrultuda İŞKUR üzerinden yayınlanan yeni ilanlarda Cumhurbaşkanlığı’na KPSS şartı olmadan 20 personel alımı yapılacak olup adaylar farklı kadro ve pozisyonlarda istihdam edilecektir. Bu noktada adayların sağlaması gereken başvuru şartları ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Kadrolar ve Başvuru Şartları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yayınlanan yeni ilanlarda toplamda 20 personel alımı yapılacak olup 10 temizlik görevlisi, 4 güvenlik görevlisi ve 1 elektrik teknisyeni alımı gerçekleştirilecektir.

Temizlik görevlisi kadrosu için adayların en az ortaöğretim mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Anayasal düzen ve bu düzenin işleyişine, özel hayat ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu ve uyuşturucu madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak, Özel kanunlarda yer alan özel şartları taşımak, Askerlik ile ilişiği olmamak, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak şartları yer almaktadır.

Güvenlik Görevlisi alımı için En az ortaöğretim mezunu olmak, 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunun 14'üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak, Özel güvenlik kimlik kartına sahip olmakşartı aranmaktadır.

Elektrik teknisyeni için Elektrik,Elektronik,Elektrik-Elektronik,Elektrikçilik,Endüstriyel Elektrik,Endüstriyel Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanlarında Ortaöğretim düzeyinde ilgili alan mezunu olmak şartı aranır.

Başvuru Şekli

İlgili alımlar İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek olup başvurular İŞKUR’un https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx internet adresinden yapılacaktır. Kura ile belirlenecek olan alımlarda kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi 05/05/2020 tarihinde gerçekleştirilecek olup, belirtilen bu tarihte değişiklik olması halinde İletişim Başkanlığının kurumsal web sitesinde kura tarihine ilişkin duyuru yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim