Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hafta başında yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere iki fakrlı kadroda personel alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda 175 kişilik kadro ile kamu personeli alımı yapılacak. Adaylar başvurularına 14 Ekim 2019 tarihi itibari ile başlamıştı ve en geç 18 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştimeleri gereklidir.

İşin olsa ekibi olarak hazırlamış olduğumuz bu haberimizde sizlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı hakkında bilgiler verecğiz. Henüz başvuru yapmamış veya başvuru yapmış olan adayları kapsayacak bir haber olacaktır.

HENÜZ BAŞVURU YAPMAMIŞ OLANLARIN DİKKATİNE!

ÇSB personel alımı ilanına başvuru yapmamış olan adayların dikkat etmeleri gereken en önemli husus başvuru süresidir. Adaylar en geç 18 Ekim 2019 tarihine kadar başvuru yapmaları gereklidir. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 175 kişilik kadro ile 15 Temizlik görevlisi ve 160 Güvenlik görevlisi alımı yapacağını belirtti.

Bu kapsamda adaylardan Türkiye vatandaşı olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Tem,zlik görevlisi için en az ilkokul ve güvenlik görevlisi için en az lise mezunu olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, vardiyalı çalışmasına engel herhangi bir durumu olmamak, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddelerine göre alınmış ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik belgesine sahip olmak, gibi nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Alımlar farklı 50 şehir için yapılacak olup adayların ilgili ilana başvurularını Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU YAPMIŞ OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı ilanı için başvurusunu yapmış olan adayları sırada kura çekimi , sözlü sınav beklemektedir. Tüm aşamaları başarılı olarak tamamlayan adaylar göreve başlayabileceklerdir.

KURA İŞLEMLERİ:

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi noter huzurunda merkezde Personel Genel Müdürlüğü tarafından taşrada ise Valilik/Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılacak olup, kura çekim yeri ve tarihi daha sonra Bakanlığımız internet sitesinde yayımlanacaktır.

Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir.

Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Bakanlığın (www.csb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. 

Söz konusu kura çekimleri ise 06 kasım 2019 tarihinde yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ

Kura çekimi sonrası belirlenen asıl adaylar başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kurullarına teslim edeceklerdir. Evrak İnceleme Komisyonu tarafından teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede yer alan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız (www.csb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. 

Adayların sözlü sınav puanı, sınav kurulu Başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle belirlenecektir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir.

Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Bakanlığımız (www.csb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ