İŞKUR üzerinde beklenen ilanın başvuru süreci başladı. Geçen hafta yayımlanmış olan ilana göre Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ( ÇAYKUR ) personel alımı için başvuru ekranı açıldı ve adaylara 5 günlük süre verildi. Bu yönde başvuru yapacak adaylar için İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilanın detaylarını aktarıyoruz.

ŞEHRE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

ÇAYKUR geçen hafta da resmi internet adresi üzerinde yayımladığı ilan gibi alımlar 4 farklı şehirde yapılacak. Bu yönde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde eski hükümlü, Engelli ve Normal statüye sahip olan adaylar başvuru yapacak. Bu kapsamda 23 Eski Hükümlü, 40 Engelli ve 760 normal statüde alım yapılacak. Alımlar, Beden işçisi (taşıma, yükleme-boşaltma) ve Beden İşçisi (Genel) pozisyonlarında yapılacak.

Bu yönde Rize ilinde 52, Trabzon 12, Giresun 1 ve Rize, Trabzon ve Artvin İllerinde işçi ihtiyacı bulunan yaş çay fabrikalar ile 2020 yılında üretime açılacak olan Sümer (Rize Fındıklı İlçesi) çay fabrikasının işçi ihtiyaçlarının karşılanması için 760 geçici beden işçisi (tahmil tahliye) alınacaktır.

SADECE ERKEK ADAYLAR BAŞVURU YAPABİLECEK?

10 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazetede değişiklik yapılarak yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alımında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki yönetmeliğe göre, işe alınacak  beden (Tahmil-Tahliye) işçileri için; işin ağır ve kas gücüne dayalı olması,  yaş çay fabrikalarında  üç ayrı vardiya düzeninde çalışma yapılmasının zorunluluk olduğundan dolayı sadece erkek işçiler istihdam edilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  1. 18-50 yaş aralığında
  2. En az İlkokul mezunu,
  3. Rize, Giresun, Trabzon veya Artvin İl ve ilçelerinde ikamet etme şartlarına bağlıdır.
  4. Başvuruda bulunacak adaylar  bir iş yeri için başvuruda bulunabilirler.(Birden çok işyeri için başvuru yapan adayların iş başvuruları kabul edilmeyecektir.)

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

ÇAYKUR 830 personel alımı için başvuru süreci bugün ( 24 Şubat 2020 ) itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 5 gün içerisinde Cuma Günü ( 28 Şubat 2020 ) ne kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını sadece İŞKUR resmi internet adresi üzerinden veya alım yapılacak illerdeki İŞKUR il müdürlüğüne şahsen yapılacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İnternet üzerinde başvuru yapacak adaylar aşağıdaki adımları takip ederek ilanları inceleyebilir ve başvuru yapabilirler.

1. ADIM: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine giriş yaparak İŞKUR üyelik bilgileriniz ile sisteme giriş yapınız.

2. ADIM: İlgili sayfadaki İŞYERİ ÜNVANI kısmında " ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" yazarak ve ARA Butonuna tıklayarak ilanları açabilir ve detayları incelyerek başvuru yapabilirsiniz. 

Ayrıca KİŞİSEL DURUM çubuğundaki seçenekleri eleyerek ve şehir seçerek daha temiz sonuçlar elde edebilirsiniz.

KADIN PERSONEL ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim