Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işçi alımı için ilan yayımlandı. Farklı kadrolarda olmak üzere İŞKUR üzerinden işçi alımı yapılacak. Söz konusu ilan için başvurular başladı. Farklı şehirler için personel alımı ilanı yayımlayan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu toplamda 15 kişilik kadro ile Başvurularını en geç 5 gün içerisinde yapacak.

İŞKUR İle Alım Yapılacak Kadrolar Hangileridir?

  • 5 Özel Güvenlik Görevlisi (Silahlı),
  • 8 Temizlik Görevlisi,
  • 1 Bulaşıkçı (Stevard),
  • 1 Aşçı,

Başvuru Genel Şartları Nelerdir?

BTK işçi alımı başvuruları için genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak" şartları aranacaktır.

Ayrıca bunlar dışında adayların bazı nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Özel Ortak şartlar ise,

- En az ortaöğretim mezunu olmak,

-18-30 yaş aralığında olmak,

-Alım Yapılacak şehirde ikamet ediyor olmak

şartları aranacaktır.

Güvenlik Görevlisi Başvuru Şartları: 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunun 14üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak (yükseköğretim kurumlarının güvenlik ile ilgili fakülte ve yüksekokullarından mezun olanlar için güvenlik temel eğitimi şartı aranmaz),

Temizlik Görevlisi Alımı başvuru şartları: Temizlik işlerinde çalışmaya elverişli olmak.

Bulaşıkçı Alımı Özel Şartları: Bulaşık işlerinde çalışmaya elverişli olmak

Aşçı Alımı Başvuru şartları: Mesleki ve teknik bir lisenin aşçılık ile ilgili bölümlerinden veya turizm ve otelcilik eğitimi veren liselerden mezun olmak veya aşçılık yapmaya yetkinliği olduğunu gösterir Kurumların (MEB, MYK vb.) verdiği aşçılık sertifikasına sahip olmak.

İŞKUR Başvuruları Nasıl Yapılacak!

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan personel alımı ilanı için başvurular başladı. Bu kapsamda 7 Mart 2922 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 11 Mart 2022 tarihine kadar başvuru yapılacaktır. Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim