BOTAŞ Personel Alımı ilanı yayımlandı. Bugün ( 12 Ocak 2023 ) yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre BOTAŞ ( Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ. Genel Müdürlüğü ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve 20 şehirde Personel Alımı yapacak. Alımlar Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak. Adaylardan aranan başvuru şartları ve Şehir listesi nedir? Detayları İşin Olsa ekibi olarak aktaracağız.

Ön Lisans ve Lisans Mezunu Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

BOTAŞ yayımladığı ilana göre Ön Lisans ve Lisans kadrolarında personel alımı yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilana göre

Ön Lisans Mezunu:

  • 138 Teknisyen,
  • 5 Büro Personeli

Lisans Mezunu:

  • 75 Mühendis,
  • 43 Uzman Yardımcısı, 

Alım Yapılacak 20 Şehirler Hangileridir:

  1. Ankara,
  2. Konya,
  3. Adana,
  4. Erzurum,
  5. Kocaeli,
  6. Hatay,
  7. Şırnak,
  8. Kahramanmaraş,
  9. Kayseri,
  10. İstanbul,
  11. Tekirdağ,
  12. Edirne,
  13. Kırklareli,
  14. İzmir,
  15. Zonguldak,
  16. Samsun,
  17. Ardahan,
  18. Trabzon,
  19. Van,
  20. Ağrı,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

BOTAŞ personel alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Adaylardan KPSS Şartı aranacaktır. Bu kapsamda 2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans mezunları için P93 ve Lisans mezunları için P1 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı Var!

İlana müracaat edecek adayların ilan tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Mühendis Alımı Mezuniyet Şartı:

En az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin Bilgisayar, Yazılım, Endüstri, Elektronik - Elektrik, İnşaat Makine, Harita, Jeofizik, Çevre, Kimya bölümü mezunu olmak.

Teknisyen Alımı Mezuniyet Şartı:

En az iki yıllık eğitim veren üniversitelerin Bilgisayar Teknolojisi / Bilgisayar Programcılığı, Harita, Makine, Resmim ve Konstriksiyon, Mekatronik, Elektrik, İnşaat Teknolojisi, Haberleşme, İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerini herhangi birinden mezun olmuş olmak.

Uzman Yardımcısı Alımı Mezuniyet Şartı:

En az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin İstatistik/ Ekonometri, Matematik, İşletme/ İktisat, İİBF/SBF, Bankacılık ve Finans Ekonomi ve Finans, Finans ve Bankacılık, Uluslararası Finans, İşletme, İktisat, Maliye bölümü mezunu olmak.

Büro Personeli Alımı Mezuniyet Şartı:

En az iki yıllık eğitim veren üniversitelerin Adalet, Adalet Muhasebe ve Vergi Uygulamaları mezunu olmak.

İŞKUR Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

BOTAŞ Personel alımı başvurusu için adaylar haftaya başlayacak. İlan başvurusları İŞKUR üzerinden yapılacak. Bu kapsamda başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecek olup adaylar ilan numaralarına başvuru süreci başladığında ulaşabilecekler.

Başvuru Tarihleri: 16.01.2023-20.01.2023

İLANIN TAM METNİ