Son zamanlarda kadro alımları için birçok bakanlık ilan açıklamaya başladı. Bir başka ilan ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından geldi. Kurumun resmi internet sitesinde açıklanan ilana göre KPSS puanı memur alımı gerçekleştirilecek. Farklı pozisyon ve kadrolara memur alımlarının olacağı ve bu kadroların çeşitli illerde açılacağı da açıklanan bir başka detay. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan SYDY bünyesinde gerçekleşecek olan kadrolara ilişkin detaylar ise şu aşağıda yer alıyor. 

SYGM için açılan kadrolar kurumun resmi internet portalında açıklanmış olup ilana göre büro memuru alımı ile inceleme memuru kadrolarına alım yapılacak. Alımın yapılacağı il ve ilçeler ise 4 farklı şehri ve 5 farklı ilçeyi kapsıyor. Hakkâri Derecikte büro memuru ve inceleme görevlisi, Manisa Köprübaşı ve Ordu Ünye büro görevlisi, Niğde Çiftlik ve Ordu Çatalpınar için sosyal yardım ve inceleme görevlisi alımı gerçekleşecek.

Adayların T.C. vatandaşı olması, medeni hakları kullanma yetisi olması, 18 ile 35 yaş arasında olması, askerlikten muaf olması, 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olması, KPSS p3 puanının en az 60 olması ve göreve özgün özel şartları taşıması gibi birtakım şartları sağlaması gerekmektedir. İlanlara başvuru ise Bakanlığın internet sitesinden elektronik olarak yapılacaktır. Portala üye olarak https://appext.aile.gov.tr/vakifilan/giris.aspx ve https://appext.aile.gov.tr/vakifilan/Login.aspx adreslerinden başvuru yapabilir. 
 

Editör: TE Bilisim