Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta başlattığı istihdam çalışması ile bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı pozisyonlarda olmak üzere işçi personel alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilana göre alımlar farklı pozisyonlarda ve niteliklerde olmak üzere 25 Kasım 2019 tarihi itibari ile Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlandı. Peki kimler başvuru yapabilir? Adaylardan aranan şartlar nedir? Kadro dağılımı nedir? İşte ilanın detayları.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR üzerinde yayımladığı ilana göre bünyesine 1000 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Bu kapsamda alımlar 81 şehir için aşağıdaki kadrolarda alım yapılacak.

  • Temizlik Görevlisi,
  • Diğer Teknik Hizmet personeli,
  • Engelli Bakıcısı,
  • Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı,
  • Silahsız Güvenlik Görevlisi,
  • Çocuk Bakıcısı / Çocuk Bakım Elemanı, 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

3) Anayasal düzen ve bu düzenin işleyişine, özel hayat ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu ve uyuşturucu madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak,

4) Özel kanunlarda yer alan özel şartları taşımak,

5) Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

6) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

7) Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak

8) Başvurunun son günü itibarıyla işgücü taleplerinde belirtilen bölümlerden mezun olmak,

9) Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyuru ekinde yer alan tabloda gösterilen ve tercih ettikleri görev unvanlarına ilişkin meslek kolunun gerektirdiği şartları taşımaları gerekir.

10) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

11) Alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün (2 Ay) olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresi beklenmeksizin tazminatsız feshedilecektir.

12) Adaylar vardiyalı çalışma düzenini kabul etmiş sayılır ve vardiyalı çalışmaya engel bir durumu olmaması gerekir.

13) Adaylar, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listeden sadece bir işyeri (il) ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

14) Adaylardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler ile şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler ilan/sınav/göreve başlama sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

15) Adayların görevini devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.

16) İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

17)  Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

18) Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULAR:

Aile Bakanlığı personel alımı başvuru süreci ilanın yayım tarihi olan 25 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamışyır. Adaylar başvurularını en geç 4 gün içerisinde yani 29 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Bu kapsamda adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapmaları gereklidir. 

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzeirnden yapılacaktır. Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Başvurular açılacak adres üzerinden üyeliklerini ile giriş yaptıktan sonra İŞYERİ ÜNVANI kısmında "AİLE,ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI" yazarak ARA butonuna tıkladıktan sonra ilgili ilanlar karşınıza çıkmaktadır.

Editör: TE Bilisim