Aile Bakanlığı geçen hafta yaptığı duyurulara göre bünyesine memur, personel ve işçi alımı yapacağını ilan etmişti. İlanlar sırası ile yayımlandı ve bazılarına başvuru süreci başladı. Hafta başı itibari ile yayımlanan yani 25 Kasım 2019 tarihinde yayımlanan ilan için 1000 kişilik kadro ile alım yapılacak. Bu yönde Başvurular İŞKUR üzerinde başladı ve adaylar başvurularını sadece belirtilen nitelikleri taşımaları durumunda yapabilecek.

Ayrıca ilan Devlet Personel Başkanlığ ile Aile ve Çalışma Bakanlığı üzerinde de yayımlanmış olup şehre göre işçi personel alımı kadro dağılımı ortaya çıktı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Aile ve Çalışma Bakanlığına başvuru yapacak adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep ediliyor. Bu bağlamda genel olarak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilişkisi bulunmamak, 
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Vardiyalı olarak çalışmayı kabul etmiş olmak,

KPSS DETAYI NEDİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerde; Önlisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P93 puan türünden puanı bulunmak. Önlisans eğitim düzeyindeki işçi taleplerine, ilgili KPSS puan türünden altmış ve üzeri puan almış olanlar başvurabilir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

Aile Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1000 kişilik boşluk ile personel alacak. Buna göre lise mezunları içerisinden, Temizlik Görevlisi, Hasta ve Yaşlı Bakım personeli, Engelli Bakım Personeli, Güvenlik Görevlisi (Silahsız) alınacak.

Ön Lisans mezunları içerisinden ise, Bakım ve Onarım Personeli, Çocuk Bakıcısı personeli alınacak. Ayrıca her kadroya ön lisans mezunları başvuruda bulunabilirler.

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Aile ve Çalışma Bakanlığı işçi personel alımı için başvuruar 25 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 29 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim