Aile Bakanlığı geçtiğimiz günlerde başvurusunu aldığı 1000 işçi alımı için kura sonuçlarını açıkladı. Peki Sonraki aşamada ne yapılacak. Belge teslim işlemi ve sınav işlemlerinini detayları nedir? İşte detaylar.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak üzere yayımladığı ilana göre 1000 kişilik boşluk ile Türkiye İş Kurumu aracılığı ile ilan yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı pozisyonlar için başvuru aldı ve başvuru süreci İŞKUR üzerinden 25 Kasım 2019 tarihi ile 29 Kasım 2019 tarihleri arasında alınmıştı.

Adayların Başvuru Yaptığı Pozisyonlar Nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR üzerinden en az ortaöğretim seviyesinde, Temizlik Görevlisi hizmetlisi, Çocuk Bakıcısı hizmeti verecek personel, Hasta ve Yaşlı Bakım hizmeti verecek personel, Engelli Bakım hizmeti verecek personel, Güvenlik Görevlisi (Silahsız) hizmeti verecek personel, Bakım ve Onarım Perosneli gibi pozisyonlar için başvuru alınmıştı.

Kura Sonuçları Açıklandı!

Başvuruların 29 Kasım 2019 tarihi itibari işe bitmesinn ardındna adaylar için kura çekimi işlemleri başlamıştı. Ancak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı az önce resmi İnternet adresi üzerinde yayımladığı duyuruda kura sonuçlarının açıklandığını belirtti. Kura Sonuçları 10 Aralık 2019 tarihi ile açıklanmış olup adaylar İnternet ortamında T.C Kimlik numarası ile Bakanlığın resmi internet adresi üzerinden öğrenebilirler.

KURA SONUÇLARI BURADA

Belge Teslim İşlemleri:

Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde daha sonra ilan edilecek olup, ayrıca adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır. Başvuru yapan adayların başvuru sürecini, belirtilen internet sitesinden takip etmeleri gerekir.

Belge teslimi yapan adaylar ise tüm belgeler olumlu ise sözlü sınava alınır. Bu kapsamda, Belirlenen asıl adaylar başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kurullarına teslim edeceklerdir. Evrak İnceleme Komisyonu tarafından teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede yer alan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız ve/veya ilgili İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Editör: TE Bilisim