Adalet Bakanlığı İşçi Alımı ilanı yayımlandı.

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü sonunda beklenen duyuruyu paylaştı. Kamu İŞKUR İlanları ile 2021 yılı için 1500 İşçi Alımı yapılacağını belirten Adalet Bakanlığı için başvuru süreci başladı. Farklı birimlerde olmak üzere Adalet Bakanlığı ve CTE Merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirmek için 1500 işçi alımı kadrosu için Temizlik Görevlisi alımı yapılacak.

KPSS ŞARTI ARANMAYACAK!

Bakanlık yayımladığı ilan ile bünyesine alımını yapacağı işçi adaylarından KPSS şartı aramayacak. KPSS Siz Personel Alımı için adayları sevindirici haber geldi ve en az ilköğretim mezunu personel alınacak.

İLANLARA GÖRE DAĞILIM:

Adalet Bakanlığı 3 farklı ilan yayımlayarak toplamda 1500 işçi alımı yapacağını bildirdi. Bu yönde, Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı ile Ankara, Rize ve Yozgat Personel Eğitim Merkezlerinde çalıştırılmak üzere 155 Sürekli İşçi, Taşra Teşkilatında 1287 ve Ceza ve Tevkiefleri Genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere 58 işçi alımı yapılacak.

ŞEHRE GÖRE KONTENJAN DAĞILIM:

Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı ile Ankara, Rize ve Yozgat Personel Eğitim Merkezlerinde çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesi, 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile Kontenjan Dağılımı Tablosunda belirtilen şekilde 155 sürekli işçi (temizlik görevlisi) alımı yapılacaktır.

Adalet Bakanlığı Taşra Teşkilatında görev yapmak üzere; EK-1 listede yeri, sayısı ve meslek adı belirtilen, 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere İŞKUR aracılığıyla sürekli işçi olarak 1.287 temizlik görevlisi alınacaktır.

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İzmir/Menemen R Tipi ve Elazığ R Tipi Ceza İnfaz Kurumları ile Ankara, Denizli, İstanbul ve Kahramanmaraş Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Eğitim Merkezleri’nde istihdam edilmek üzere; 4857 sayılı İş Kanunu ile bu kanuna dayanılarak çıkartılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılacak 58 temizlik görevlisi (EK-1) sürekli işçi alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine alımını yapacağı 1500 İşçi alımı için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep etmektedir. Bu kapsamda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak,
  • İlan tarihi itibarıyla başvuru yapılan ilde ikamet ediyor olmak,

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Bakanlık yukarıdaki genel nitelikler dışında adaylardan özel olarak, İlan tarihi itibarıyla en az ilköğretim mezunu olmak, İlan tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak (4 Mart 1986 ve sonrası doğumlu olanlar müracaat edebilecektir) şartları aranacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

İŞKUR ile gelmiş olan Bakanlığın işçi alımı ilanı için başvuru süreci başlamıştır. Adaylar başvurularına 04 Mart 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 08 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak. Başvurular Elektronik ortamda yapılacak olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere Adalet Bakanlığı İŞKUR Başvurusu Nasıl yapılır hakkında görsel anlatım ile bilgi vereceğiz. Öncelikle Resmi Gazetede yayımlanan Adalet Bakanlığı 1500 İşçi Alımı için paylaşımları ve ilanların tam metinlerini sizlere aktaralım.

Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı ile Ankara, Rize ve Yozgat Personel Eğitim Merkezleri 155 İşçi Alımı İlanı

Adalet Bakanlığı Taşra Teşkilatı için 1287 İşçi Alımı İlanı

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 58 İşçi Alım İlanı

GÖRSEL ANLATIMLI BAŞVURU ADIMLARI:

1. ADIM: https://esube.iskur.gov.tr/Default.aspx adresine girip İŞKUR sistemine üyelik bilgileriniz ile giriş yapınız

2. ADIM: Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza seçim opsiyonu gelecektir. Buradan " İş İlanları " Kısmına Tıklayınız.

3. ADIM: Karşınıza ilan seçeceğiniz pencere gelecektir. Burada farklı opsiyonları kullanarak ilanlara ulaşabilirsiniz. Adalet bakanlığının veya Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün ilanları için " İşyeri Ünvanı " yazan kısma " T.C. ADALET BAKANLIĞI " veya " ADALET BAKANLIĞI CEZA VE TEVKİF EVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ " yazınız ve " Ara" butonuna tıklayarak ilanları açabilirsiniz.

4. SON ADIM: Tüm adımları gerçekleştirdikten sonra son adım olarak niteliğinize ve şehre göre ilanları seçerek detayları inceledikten sonra başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim