İŞKUR 2 kamu kurumuna noter kurası ile geçici süreli, KPSS’siz personel alımları yapacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından kamu ve özel sektör istihdamları desteklenmeye devam ediyor. 26 Nisan 2020 tarihli açıklanan ilanlara göre toplam alım sayısı 13 Bin'e kadar düştü. Buna karşı açıklanan alımların büyük bir çoğunluğu beden işçisi kadrosunda olmakta. Bu kadroda ilkokul eğitim düzeyinde 2891 kişi istihdam edilecek.

KAMU KURUMU İLANLARI;

İŞKUR iş ilanlarında açıklanan özel sektör iş ilanlarının yanı sıra kamu kurumlarında da alımlar yapılacak. Şu anda başvurusu devam eden alımların tamamı şu şekilde; Senir Belediyesi Başkanlığı çiftçi tarla ürünleri zirai sulamacı ilanı ile Troas bölge belediyeleri katık atık yönetim birliğine tıbbi ve tehlikeli atık toplayıcısı kadrosundaki ilan olmak üzere 3 farklı ilan bulunuyor.

TIBBİ ATIK TOPLAYICI ALIMI

Tıbbi ve Tehlikeli Atık Toplayıcısı alım eğitim şartı İlköğretim mezunu olmak gerekli olacak. Talepler geçici süreli olarak istihdam edilecek. Çalışma süresi ise 5 ay 29 gün olarak açıklandı. Başvurular online olarak yapılacak ve ilçe genelinde ikamet edenler arasından işe alım olacak. başvuru yapan kişi sayısının 4 katını geçmesi halinde noter kurası yapılacak. Kura sonucu 4 katı kadar aday mülakat sınavına girecek. Tüm yazılı tebliğler canakkaleayvacik.bel.tr adresi üzerinden açıklanacak.

İLKÖĞRETİM MEZUNU ÇİFTÇİ ALIMI;

Senir Belediyesinin 2 farklı ilanında 6 çiftçi alımı var. Çiftçi (Tarla Ürünleri) (Zirai Sulamacı) kadrosunda ilköğretim mezunu olmak gerekli olacak. İkamet şartında Seni ilçesinde ikamet eden 30 Nisan tarihli kurada ismini çıkması ve 1 Mayıs 2020 tarihli mülakat sınavından başarılı olmak gerekmektedir.

Üç ilanda da KPSS şartı aranmayacak. Başvurular için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilan aram akranından kamu seçeneğini işaretlemek ve arama yapmak yeterli olacaktır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim