Türkiye İş Kurumu aracılığı ile kamuya personel alımı ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere 54 personel alımı yapılacak. Başvurular İŞKUR üzerinde yapılacak olup süreç başlamıştır. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili Üniversite ilanlarının detaylarını paylaşacağız.

HANGİ ÜNİVERSİTEYE PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Üç farklı Üniversite personel alacak. Alım yapacak Üniversiteler, Fırat Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi 54 personel alımı yapacak. Alımlar Güvenlik Görevlisi, Temizlik Personeli alımı yapılacak.

Sakarya Üniversitesi : 12 kişilik kadro ile, 1 İnşaat İşçisi, 1 Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı ve 10 Temizlik Görevlisi alınacak.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi: Sürekli işçi kadrosunda 10 Güvenlik Görevlisi ve 20 Temizlik personeli alınacak.

Fırat Üniversitesi: 9 Temizlik Görevlisi ve 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
  • Göreve başlayacak personelin görevini devamlı yapmasına engel bedenen, aklen ve ruhen sağlık sorununun olmadığını belgelemeleri gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÖZEL ŞARTLARI:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2-En az lise veya dengi okul mezunu olmak. En fazla Lisans mezunu olmak,

3-Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak,

4-5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 14. Maddesinde belirtilen Özel Güvenlik Temel Eğitimini Başarı ile tamamlamış olmak, Özel Güvenlik Kimlik (silahlı ya da silahsız) Kartına sahip olmak (Kimlik geçerlilik süresi dolanlar için yenileme eğitiminin yapılmış olması gerekmektedir.)

5-Kadın adaylarda en az 1.63 cm boyunda olmak. Erkek adaylarda en az 1.70 cm boyunda olmak,

6-İç ve dış mekanda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak,

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ÖZEL ŞARTLARI:

Çalışma saatleri içinde amirlerinin belirlediği program dahilinde büro, sınıf, salon, koridorlar, duvarlar, tavanlar, kapılar, halılar, yolluklar ve tüm zeminler ile bir arada bulunan bilumum mefruşat, sandalyeler, masalar, panolar, lambalar, kütüphaneler, dolaplar, etajerler, tuvalet, lavabo ile binaların mıntıka çevre temizliği yapılacaktır. Temizlik işlerinde deneyimli personel tercih edilecektir. Hijyen belgesi olmayanların başvurusu kabul edilmeyecektir.

İNŞAAT İŞÇİSİ ÖZEL ŞARTLAR:

Mesai saatleri içerisinde fayans işleri, kırım işleri, boya ve bordür işlemleri, harç yapılması, kalıpçılık, betonculuk, duvarcılık, sıvacılık vb. inşaat işlemleri yapılacaktır. Meslek liselerinden mezun ve deneyimli personel tercih edilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 16 Kasım 2020 tarihi ile yayımlanmış olup adaylar başvurularını en geç 4 gün içerisinde yani 20 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını sadece İŞKUR aracılığı ile Elektronik ortamda yapılacaktır. Başvurular sadece " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresinden ve Alo170 üzerinden yapılacak. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Fırat Üniversitesi İlanın Tam Metni

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İlanın Tam Metni

Sakarya Üniversitesi İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim